Långledighet och Ugnsbakad Havregrynsgröt recept!!

 
Toorsdag alleman!!

Jajamensan, idag är det Torsdag och vi går på långledighet, tjoho! :D Känns som en riktigt bra dag, med solen som lyser in i fönstret och en rolig helg framför sig.
 
Idag ska jag efter jobbet åka och fixa lite grejer, och därefter blir det ett Bodypump pass, och SEN är det helg minsann :)
 
Juste ja, höll nästan på att glömma.. Igår åt jag nog det godaste jag smakat i matväg alltså! (Om man räknar bort "lagad" varm mat dvs)
Men som mellis eller kvällsmål var detta så gudagott så jag satt och log när jag åt och nästan sprang runt i huset för att berätta för familjen och pojkvännis hur gott och nyttig jag är ;) haha. Smakade alltså som en riktigt god färsk annorlunda stor fylld muffins! Ni MÅSTE testa om ni gillar havregryn dvs
Nej men det är verkligen inget speciellt avancerat egentligen, utan bara ugnsbakad havregrynsgröt. Men med lite extra ingredienser så blev det så sjukt lyckat och receptet får ni här:
 
-Ca 1 dl (33g) Havregryn.
- 2-3 msk osötas äppelmos(använde önos lågkalori, som är bäst)
- 1 äggvita.
- 0,5 dl mjölk(tillsatte någon matsked vatten också)
- 1 tsk Kanel
- Ca 0,5 dl frysta hallon/blåbär.
 
Sätt ugnen på 175 grader
Ta någon ugnssäker liten form och blanda alla ingredienser tillsammans med en gaffel. Tillsätt extra vätska efter behag, men får ej vara för mycket.
Sätt in i ugnen och låt stå i ca 15 minuter.
Därefter tar du ut formen och gröper ur mitten med en sked så att där blir ett "hål" och fyller med hallon och blåbär. Sätt in i ugnen igen, fast nu ändrar du om till grill, för en knaprig yta. Och sedan när bären smält fint och grynen har fått ite färg på toppen(tar ca 5 minuter), tar du ut den och låter svalna och servera med lite Turkisk Lätt yoghurt till.

Ni måste testa, det var sååååå gott!!!
 
 
Och givetvis min grymma Casein chokladpudding med lite kokos! :)
 
 
 
 

Snart är det påsk! :)

Hallå där!

Idag är det onsdag, dvs att imorgon går vi på lite ledigheter. Vad skööönt det ska bli!! :)
Sitter här och längtar tills lunchen, satan vad hungrig jag är idag haha. Blir köttfärssås, så det är klart man längtar mmmmm så gott!!!

Igår skulle jag tränat 2 pass ju, men jag kände efter första passet att njae jag har nog inte ork till ett till pass idag. Och då var det inte huvudets latsida som talade till mig, utan jag kände mig faktiskt trött och sliten i kroppen, och då tycker jag det är viktigt att man lyssnar på de signalerna. Så det blev ett CX pass och 2 ynka km på rullbandet. Men allt är bättre än inget!
Idag blir det nya tag, för idag är det sköna onsdagsträningen som gäller dvs ett muskelpass och därefter Afro. Idag känner jag mi mycket piggare så det är bara till att köra hårt :)!

 

På fredag ska jag åka upp till Denice i Gislaved. Vi ses så sällan, men vi har också ett antal mil emellan oss. Men det ska i alla fall bli massa mys :) På lördagskvällen håller jag på och smider lite planer för mig och min pojkvän(som förhoppningsvis inte läser detta). Men isåfall blir det en liten överraskning för honom, hoho spännande ;)

 

Hihi jag och Tiffanie hos Denice förra gången jag var där, sötisen <3
 

Tisdag och träning!

 

Tisdag var det idag ja och jag har cirkus 1 timma kvar på jobbet. Finns väll visserligen stor chans att jag får sitta över lite idag då jag ligger lite efter. Men ett snabbt litet inlägg hinner jag slänga in här minsann :).

Måndagens träningspass igår var precis lika jobbigt som varje måndag. Först 35 min CX Works, där magen får jobba aset av sig! Därefter 6 km på rullbandet, och avslutningsvis 55 minuter Bodystep. Jisses, skona mina stackars ben efter det passet, det är ju knappt så jag orkar köra bil efteråt haha! Man tycker att jag har gått det passet så många gånger nu, men inte fasiken blir det enklare för det. Jäklar vad tufft det är alltså!

 

Idag blir det ännu ett CX pass, och därefter Body Compat dvs lite boxning. Ansträngande men skönt :)!

 

 

 

 

 

 


Red is hot!

Men gud, så grymt!

 




 
 
 

Veckans naglar :)

Enkelt men snyggt, rött! :)
Och lite torra nagelband "/ men så blir det vid denna tiden på året i kylan..
 
 

Ny vecka, nya tag!

 

Heeej!!

Här har det ekat tomt hela helgen.. men det finns givetvis en anledning till det, och det är att det inte har gått att blogga via mobilen som jag nästan alltid gör. Blir alltid lika irriterad när inlägg inte går att lägga upp och en error ruta kommer upp.

 

Nog om det slänger upp bilder istället som en liten summering :)

 

I fredags var det vilodag från träningen för min del, men bestämde mig för att göra en riktigt god kycklingsallad till mig och Robin till kvällsmat. Och ja, god blev den minsann! kyckligen stekte jag med texmex fajitakrydda och därefter lite ost på och in i ugnen. Vanlig basic sallad till det med lite turkisk yoghurt och pressad citron, muums!! :) Därefter lite fotbollstittande, och sedan däckade jag som en säl som vanligt.

Lördagen startade jag med en god frukost! Lättyoghurt med äpple och kanel, och knäckebröd med ost och en kopp te till det :)
Därefter väntades ett Chross Challenge och Body balance pass på gymmet, så det var bara på med träningsskorna och uttryckligen döda musklerna, haha! men sjukt kul :)
 

Även igår blev det ett pass på gymmet! Ca 30 minuter intervaller på bandet och därefter mitt ”egenupplagda” styrkepass. Har i princip bara kopierat CX programmet, fast jag kör det själv och i ca 50 minuter, grymt pass för bålen och armarna!!

 

Börjar kännas som att musklerna börjar hitta sin plats lite granna nu faktiskt. Har tränat ganska intensivt i 2 månader nu, så lite resultat känns skönt!! Kör ganska mycket Core och Pump just nu, så jag är lite rädd för att bli ”felbyggd” så att säga. Mitt mål med träningen är definitivt inte att få synliga muskler, deffa osv och hela det kitet. Utan jag vill bara bli snäppet tightare och få en vältränad kropp.

Har visserligen ganska bra kontroll på mig själv när det kommer till vad jag stoppar i mig, vilket nästan är det viktigaste. Många förespråkar om att man bara ska mata, mata, mata musklerna med mat när man tränar, men jag själv anser inte att jag ligger på den träningsnivån så att jag behöver äta 3000 kcal om dagen. Jag har koll på mitt dagliga behov utav näringsämnen och till det håller jag mig. Har dock lite kämpigt ibland med att få i mig tillräckligt med protein, så jag ska köpa ett tillskott för det. Men annars håller jag mig relativt ”liten” eller normal i maten. Ser ingen anledning till att stoppa i mig mer än vad jag behöver. Kroppen säger till när den är mätt, och när den är hungrig så det är bara till att gå efter det :)

Ligger på mina normala 53 kg nu, och mindre vill jag inte att det ska bli. Utan gärna något kilo extra, vilket det också kommer bli när musklerna till ännu större del börjar ersätta fettet. Så jag är på god väg minsann :)
 

Helgen är här!!

 
Tjohooo fredag IGEN!! Underbart :D!! Denna Fredagen känns så efterlängtad efter en stenhård vecka på jobbet och gymmet! Idag blir det alltså vilodag! Kanske går ut på en liten promenad senare, mest för avkopplingens skull. Men annars får vart enda muskel vila idag. Dessutom så blir det en härlig myskväll med älsklingen min vilket är det bästa med helgen. Att kolla film, inte ställa någon klocka, och äta god mat osv.. love it!
 
Så ja, det blir en nice Fredag helt enkelt :)
 
 
Trevlig helg på er!
 
 
 

dagens lunch :)

 
Dagens lunch blev korvstroganoff med fullkornsmakaroner, och kokt broccoli till det. Easy peasy, men mums!! :)

Underbar Torsdag!!

Hejsan där ute! Vilken skön dag det är idag :) Somnade supertidigt igår så vaknade upp helt utvilad och känner mig jättetaggad på livet!? haha, alla har vi de dagarna när allt bara känns väldigt väldigt bra och idag är det jag som har en sådan dag, lyckos mig va :)
 
Nej men det är faktiskt väldigt skönt att jag har kommit in i vissa rutiner. Tycker det är jätteskönt att jag har kommit igång med träningen och jag trivs på den nivån jag ligger på. Är ju inners inne ingen gymmänniska, men har faktiskt hittat mig träningsvarianter som är riktigt roliga och givande, så det känns toppen! Och jag känner mig starkare och starkare för varje dag, och håller jag i det här så kommer jag nog snart också få lite synliga resultat(Y)
 
Idag blir det ett step-pass i 1 h, och därefter har vi avslutningskväll med bokföringskursen, så det blir mat, utdelade diplom osv. Tänk att jag gjort det och är klar nu, tjohoo. Ska bara hoppas att jag blir godkänd också, men det tror jag nog;).
 

fina kök :)

 
Hej lille bloggisen!
Idag vankas det onsdag och jag har fullt upp med en massa fakturor på jobbet. Det är så kul att jag hela tiden utvecklas inom detta yrke jag sysslar med. Imorgon är sista gången på bokföringskursen och på den har jag gått varje vecka i 7 månader. Innan dess gick jag en annan kurs som varade i 4 månader. I takt med kurserna har jag även utvecklats här på jobbet givetvis. Lär mig mer och mer för varje dag. Men bokföringens värld är inte liten.. den är gigantisk och det finns så sjukt mycket kvar att lära.
 
Nåja, har precis fått i mig lite god lunch kötfärslimpa med sås lite potatis och massa smaskig sallad, så nu håller jag mig hela dagen lång :)
 
Senare ska jag åka upp till Varberg för att kolla på ett kök jag är intresserad utav, det är sååå fint men måste se det i verkligheten också och alla detaljer osv.
 
Efter det blir det onsdagens härliga konditionspass i form av lite löpning, följt utav afro power. Perfekt :)!
 
Slänger upp lite bilder på fina kök medans jag ändå är igång :)
 
 
Inte superavancerat, men det här är verkligen min stil! Så jäkla snyggt alltihopa!!
 
 
 
 
 
 
 
 

God mellis!!

Mmm gott ska det vara!! Turkisk lättyoghurt med varma hallon och blåbär, lite solrosfrön och pumpakärnor!! Fööör gott alltså :D


Tisdag folks!

Idag var jag betydligt piggare när jag steg upp i morse minsann! Visserligen har jag inte så jättesvårt för att stiga upp på morgonen då jag alltid går raka vägen in till köket och gör en god frukost. Många som har svårt för att äta direkt vid uppstigning har jag hört. Men för mig är längtan efter frukosten det ända som får mig att så enkelt traska upp ur sängen 05.30 vaaarje morgon ;)
 
Måndagsträningen igår gick bra! Måndagar är ju mördardagen och nu är den avklarad. CX works pass 35 minuter, 6 km löp/gång, och 55 minuter intensiv bodystep. japp det känns i vart ända muskel när jag går där ifrån!
 
Idag blir det i och försig också body step och CX. Men passen är på en något lägre nivå idag och endast 40x30 minuter:)
 
Nu är jag sugen på lunch, laddar upp för lite kyckling med goda härliga rotfrukter mums!
 

bikinis 2013



Oj Jisses, de här var grymma! :) från Swimwearworld de mesta, och lite andra sidor.
 


 

Måndag :)

Paaaafff, så trött jag är idag.. jisses! Somnade sent igår, och har legat och vridit mig nästan hela natten och inte fått någon skönhetssömn över huvudtaget. Vaknat svettig och orolig massa gånger, usch och fy för det!
Nog för att jag önskade att jag nu skulle skriva att jag bara ska åka raka vägen hem efter jobbet, äta och sedan lägga mig. Men nje, så blir det inte riktigt. 2 stenhårda pass står på schemat så det är bara till att tagga till :) Men det blir nog inte så svårt, det är ju så himla kul!! :)
 

We dont waste no prescious time

Helt grym kväll med bästa! Några glas på Roberts, och lite dans på det! Perfekt kväll!



Idag har vi bara myst hela dagen och givetvis en pizza på det;) nu hem med favoritkillen för lite mera mysande:)

https://cdn2.cdnme.se/3166491/7-3/pic_514606ddddf2b33668c44584.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3166491/7-3/pic_514606f6e087c3094e0a7249.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3166491/7-3/pic_5146070be087c3096f2a74aa.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3166491/7-3/pic_51460710e087c30947dd607a.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3166491/7-3/pic_514607139606ee0279eb7e9f.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3166491/7-3/pic_51460718e087c3095924174d.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3166491/7-3/pic_5146071b9606ee02abd9c1e6.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3166491/7-3/pic_5146071de087c3094e0a724f.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3166491/7-3/pic_5146071eddf2b3366e9c350a.jpg" class="image">


Gonna be a great night!!


Myskväll:)!

Träningspasset idag var grymt:) 40 minuter spinning och 30 minuter bodypump! åkte hem och tog en lång skön dusch, på med den traditionella fredags-ansiktsmasken och sen lite god mat på det. Smörstekt sparris och broccoli med potatisgratäng och fläskfilé :) mums!!

Nu sitter vi alla helt slagna i soffan som varje fredag, hehe! Får väll se om jag håller mig vaken till american pie om en timme!

Annars, natti natti!! <3


Helg!!

Heej och hå! :) här slänger jag upp en bild på mitt levebröd, mums va?:) nej jag skojar;) men grymt är det! Och funkar till allt. Så mycket godare än vanlig sylt/mos som bara smakar socker!

Idag startar jag helgen med ett SPUMP pass efter jobbet, härligt svettigt kommer det bli:)

Ikväll är det inga planer, äta lite gott och mysa med hjärtat! Inte dumt det heller:)

Trevlig helg på er!


Mellis :)

Världens simplaste och godaste mellis? Havregrynsgröt med önos lågkalori jordgubbssylt och äppelmos, en skivad banan och lite mjölk! Mumms vad gott och mättande, så nu orkar jag med Bokföringskurs heeela kvällen lång ;)


Dagens träning!

Påväg hem från gymmet så nu blir det lite käk och en dusch på det sen somnar jag dom en stock :)
Idag blev det 30 minuter intervaller på rullbandet, och därefter ett 60 minuters afropass! Sjuuukt skönt:) älskar onsdagsträningen!!


Heeej!!

Oj jisses vilken värk jag vaknade upp med idag! Kan inte känna om det är en ordentlig träningsverk i överarmen, eller om det är en sträckning. Men fyfan vad ont det gör kan knappt böja den.. Får hoppas på det sistnämnda, dvs träningsvärk! I resterande delar av kroppen kan jag i alla fall konstatera att det är träningsvärk och inget annat, haha! Körde ju ett CX pass först och där fick magmusklerna jobba in i det sista vill jag lova, riktigt sved i musklerna när jag var klar :) Sedan blev det 5 km på rullbandet, och därefter ett Bodystep pass som nu var uppdaterat med ett nytt program och innehöll väldigt mycket Core. Mina stackars ben och min rumpa skakade i slutet, körde verkligen ”all in” igår! Som sagt, var inget vidare ”arm-pass” igår, så vet ej varför jag har så jäkla ont i min vänsterarm.. Kanske sedan bodypumpen i lördags? Nej det tror jag iof inte.. äsch får se hur det läker sig.

 

Idag blir det för musklerna att vila, blir kanske en promenad lite senare men annars inget vidare ansträngande!

Sitter just nu på jobbet och tänkte bege mig iväg för lite frukost :)


Min helg :)

Ooops, sorry här ekar det tomt hehe.. Men det är ju så tråkigt att det skall vara så krångligt att blogga från mobilen. Tycker verkligen det är dags för blogg.se att se över appen, eller i alla fall uppdatera den, för den känns väldigt old fashion haha ;)

 

I alla fall, helgen har sprakat förbi lika snabbt som vanligt. Men helgens höjdpunkter fick väll ändå bli att jag fick träffat min saknade Frida, och min homie Josse :)


I fredagskväll var jag och Josse på bio, vi kollade på ”du gör mig galen” med Bradley cooper och Jennifer Lawrence! Skitbra var den!  Somnade dock 20 minuter utav den, men det berodde helt på min vanliga fredags-trötthet, och INTE för att filmen var tråkig, för den var jättebra ;)

På lördagen begav jag mig av in till stan för att träffa min superhomie Friiidaaaaa, hoho :) Blev en lång promenad och en massa snack i solen, underbart!!

På lördagkvällen blev det jag, älsklingen och Josse som käkade pizza och kollade melodifestivalen! Eller ja, kollade och kollade vi somnade allihopa i soffan innan 3e bidraget hann uppträda, haha! Så kan det gååå!

 

I söndags var jag inte mer effektiv än att jag tog tag i att städa lite granna. Eller ja, det blev ju iof ett riktigt röj och jag fick en jädra ordning på allt tillslut :)

 

Idag är det måndag och allt är back to normal, jobbar till 16 och senare ikväll blir det ett CXworks pass, och ett bodystep pass. Heja mig! :D


Fredag, duuuunderbart

Hallåååå bloggisen!!
Idag är det fredag, och det är helt underbart :D  Precis ätit lite köttfärssås till lunch, men fick ta det som blev kvar sedan igår, så det blev en jäkligt fjuttig portion faktiskt. Men har ingen träning idag efter jobbet så det löser väll sig när jag kommer hem. Finns ju inget värre än att gå omkring och vara hungrig.
 
Njae, blir nog en lite snabb och smidig PW när jag kommer hem, för därefter hade jag tänkt att ta det väldigt lugnt. syster med pojkvän kommer på besök, så något gott till mat blir det väll och sedan lite film på det så är kvällen fulländad (Y).

Har förresten börjat bli lite "mat-geekig" för tillfället, tycker det är jätteroligt att laga mat, lägga upp recept och ta bilder på det osv, haha! men det är ju kuuuul att dela av sig när man lyckas med någonting juu :))
 
Dessutom är det väldigt bra för det blir som en liten matdagbok ju :)
 
Ha en underbar helg!
 
 
 

Spenatstuvning/spenatsoppa med kokt ägg

Mmmm blir inte mycket enklare än såhär!
För 2 pers:

Koka upp lite spenat i ca 1 dl vatten och en grönsaksbuljongtärning. Låt bryna i grytan tills spenaten smält. Blanda ihop 2 msk vetemjöl med 2 dl mjölk och häll därefter i grytan och låt kokas upp med valfri kryddning. (jag tog salt, peppar och vitpeppar)

Klaart! :)
Servera med 1 kokt ägg. Mmmmm, att det kan vara så gott med nyttig och hälsosam mat :))


Aaaaaah

Omggg döööööd.....jävla vad jag pushade mig själv idag haha sinnes!


work it, im a free bitch baby

Hallå däär! hur är lääääget? :D Jag är dödstrött här på jobbet..gäääsp! Borde vara ordentligt utvilad kan jag tycka, då helgen inte alls blev som planerat och det blev alltså ingen utgång i lördags, tyvärr. Fick ordentliga förhinder kan man säga, eller så kan man också säga att det finns dåliga människor överallt som inte har något som helst samvete.
Det redde ut sig ordentligt i alla fall tack vare min fina pojkvän som gjorde kvällen till världens mysigaste ändå, fin är du <3. Så i helgen har jag bara legat hemma och myst med Robin, så jag borde vara utvilad som sagt :)

 

Idag gäller det för mig att vara på hugget känner jag.. bokat in mig på 2 pass efter varandra ikväll. Kan ju inte bli annat än ansträngande, men känner att jag vill utmana mig själv lite mer nu när jag har fått igång träningen på en stabil nivå. Vi får väll se hur det kommer gå ;)


Mar. 03, 2013

Varit i stan hela dagen med Robin och josse och åkt runt! Fick äntligen köpt ett par nya träningsskor, perfekt! Sen åt vi lite lunch och därefter åkte jag till syster för att få håret fixat! Och här nedan har ni resultatet:) ska åka och fixa lite till i veckan tror jag. Lite ljusare toppar isåfall! Men får tänka på det, tyckte det var superfint såhär(Y)


Chokladpannkakor med jordgubbssylt och bär

Har nog precis lagat och ätit det absolut godaste, nyttigaste måltiden jag skulle kunna få i mig!! Helt sinnes så gott! Borde vara något fler får chansen att äta eftersom det är så suuuuperenkelt att tillaga! Mitt vanliga pannkaksrecept med lite nya tillsatser. Man kan givetvis vara utan dom och äta efter grundreceptet som är: 2 ägg, 2 dl mjölk, 2 msk fiberhusk.

Här kommer dagens:

2 ägg
1 dl mjölk
1 dl vatten
1 msk kakao
1 msk stevia(kan uteslutas)
1-2 msk fiberhusk
1 msk kokosmjöl

Vispa ihop alltihopa, låt stå i 5-10 minuter. Bred ut som plättar(ca 2-3 st i en normalstor stekpanna) stek på mellanhög värme. Servera med lite bär, önos lågkalori jordgubbssylt(40 kcal/dl ungefär) och jag hade lite jordnötssmör också eftersom att jag är totalt förälskad i det:)!

Äääääät och njut nu!! Mmmmm :))


Träning och utgång

Heej:) nu har jag precis kommit från gymmet och det riktigt svider i mina magmuskler, lite skön känsla ändå får man väll säga(Y) hann med en kort runda vid havet innan också med hunden:)
Ikväll blir det till att tagga till minsann då utgång står på schemat med kompisarna, woopidoop!!


Myys med mat

Mmmmm kvällsmat!! :) blev köttfärsgratäng med bechamelsås i ugnen! Åååh vad gott!!
Fått min dagliga motion avklarad med, 8 km vid havet, häärligt!! (Y)


freeeedaaaag

tjohoooo, då var det Fredag igen och solen skiner galet där ute, underbart!! :) Nu ska jag alldeles strax åka från jobbet, hem och byta om och därefter ta mig en låååång skön promenad tänkte jag. Man får allt passa på när vädret håller i sig!
 
Ikväll blir det det lilla lugna med min älskling, och jag står för matlagningen för hela familjen. Ska bli intressant att se vad jag kan ordna för något gott, hoho ;)
 
Inte mycket till skoj att skriva här, får bli en liten kär bild på mina två hjärtegossar istället :)
 
 
 

RSS 2.0