myshelg på ingång!

Hej veckans mest älskade dag!! vad bjuds på denna helgen? Ikväll ska jag rida och fixa i stallet, tävling imorgon ju så blir till att putsa upp lite utrustning och packa osv. Elin kanske kommer inom en sväng när hon slutat jobbet ikväll, dags att ta igen lite snack vi gått miste om på sistone kanske;).

Imorgon ska vi som sagt till Laholm och tävla, som vanligt 100-110 för Vantens del. Blir spännande, han har känts fantastiskt bra i veckan och efter Stefans andra behandling av tryckvågorna.

Imorn kväll får jag finbesök i form av Josse och Bianca, catcha upp lite, äta gott och kolla mello. Mycket mysigt (Y)
 
 

Make sure you earn it

Åh igår kom den dagen, den dagen jag bara måste följa mina önskningar och göra precis det jag känner för och inte argumentera med mig själv. Denna dag brukar infalla 1-2 gånger i månaden, att jag bara får VÄRLDENS cravings efter någonting, oftast godis, glass eller chips. Igår kunde jag inte välja så blev lite av allt och gud så gott det var. Njöt av varje tugga, framför senaste avsnittet av Pretty Little Liars såklart, helt fast vid den serien <3.

Var hemma toksent från jobbet igår så Vanten fick vila, men idag ska det mjukas och trimmas minsann :)

 
Ikväll ska jag bara en ny sats med ciabattabröd tänkte jag, så sjukt smidigt med min brödmaskin med nybakat bröd varje morgon! :)
 
 
 

onsdag

Skynda skynda hem! Beställde ju den monclerjackan jag skrev om för någon vecka sedan, och nu har den kommit hem så måste skynda skynda och klämma på den!! HOPPAS storleken stämmer nu bara annars blir jag tokig..

Hur som helst så fick jag Vanten klippt igår, känns riktigt skönt! Och så har vi tävling på lördag, det ska bli såhääääär kul. :)

 

 

 


nybakat bröd

Började denna dagen med att vakna upp till nybakat bröd! ljuvligt :) La i ingredienserna igår kväll innan jag la mig, satte bakmaskinen på timer och valde program, och sedan sköter den sig själv så har jag nybakat gott bröd när jag vaknar, fantastiskt för en brödälskare som jag :).
 
 
 
 
 
 
 
 
 

skön helg!!

Välkommen måndag! Känns som vanligt lite slitigt att gå upp måndagar, men idag gick det hyfsat bra när klockan ringer 05.30 som varje dag.

 

 Helgen har varit mycket mysig och i fredags fick jag lite egentid med mig själv när Robin var hos kompisar och drack öl och kollade fotboll, hämtade honom vid 11-12 tiden och sen slängde vi på en film och gick och la oss. På lördagen hängde jag med Cecilia som skulle tatuera sig och ville ha lite moraliskt stöd och därefter åkte jag och STOR handlade på Maxi. Skulle ju fylla upp både kyl/frys/skafferi, var riktigt skönt att få det gjort :).



På kvällen var det girlsnight och Bianka kom till mig och vi lagade mat, åt godis och kollade film! Sen fick vi också besök av Viktor, Benjamin och Robin. Så vi satte på Jackass ”bad grandpa” och det var den sjukaste, roligaste filmen jag sett! Haha på riktigt alltså, klockren x)!

 Och igår tog vi en välförtjänt sovmorgon och sedan kom Robins föräldrar för lite mat och snack, sen spenderade jag kvällen i stallet :)!

 

 

Blev en väldigt matig bildserie, men äsch mat är ju det bästa som finns så :) Gjorde 2 goda smoothisar igår morse, riktiga vitaminbomber! Apelsin, mango, frysta hallon, kiwi och den andra med Apelsin, äpple, mango och banan :)

 


Transparent stol från Sweef

Är det något som sitter i psyket att man måste vara trött på fredagmornar? Jag tror faktiskt det, för det är likadant varje fredag! Men efter några timmar är man pigg och rask och lycklig för att det är helg ;).


Igår kom vårt Harmon Kardon ljudsystem hemlevererat på kvällen och jag och Robin skulle ge oss på att sätta upp det, men vi gav upp ganska fort då det verkade obegripligt krångligt. Men vi får hjälp idag istället så det är perfa!

Lovade ju att ta en bild från stolen jag köpte på SWEEF.SE så det gjorde jag igår så här får ni bild på det och en liten tjuvtitt på andra detaljer. Ska försöka ta för och efterbilder när det är klart istället, mycket roligare att se! :)

 
 

 


stackars liten

Åh den här morgonen började allt annat än bra kan jag säga...Satte mig i bilen och skulle åka till jobbet, och på asfaltsvägen såg jag en hare springa ut mitt framför bilen och jag hann inte stanna..usch trodde mitt hjärta skulle hoppa ur kroppen och jag stannade inte ens och kollade om den levde eller någonting. Vad skulle jag göra om den låg där och inte kunde röra sig men ändå levde, slå huvudet i en sten? aldrig..Usch känner mig som världens värsta människa.
 
Har så svagt hjärta när det kommer till djur alltså.. så oskyldiga till allting och får ändå vara med om massa olyckor :(.
 
Till något lite roligare nu istället, så har vi fått upp glaskulan i vardagsrummet igår med hjälp av lite elektriker, och är så nöjd med den! <3 Bilden gör den inte till rättvisa riktigt men den är nicenice. Måste dock be elektrikerna fixa dimmer på den, alldeles för starkt lyser den just nu.
Även den transparenta stolen från SWEEF fick jag hem igår och den var SÅÅ snygg!! Sa ta bild på den med :)!
 
 

Jobb jobb jobb

God Morgon! Vaknade pigg och rask i morse och var hur pigg som helst! Skönt då jag varit helt sjukt trött de senaste dagarna..
Men nu sitter jag på jobbet och ska få lite arbete gjort! Min nya stol jag har beställt har levererats hit till kontoret idag då jag inte hade möjlighet att ta emot den hemma, så tänkte gå ut på lagret och kolla in den! Hoppas den var lika snygg som jag tänkt mig ;).
 
Efter jobbet är det Vanten som gäller, det ska ridas och pysslas precis som vanligt! Hoppträningen igår gick dessutom superbra, så det var roligt! Så idag förtjänar han ett lugnare ridpass :)
 
 

gråa tisdag

Åh ibland känns Tisdagar bara SÅ trötta och sega alltså.. Känns som att det är ett år tills helg och ja, tisdagar är bara allmänt omotiverade. Dock så har jag ju hoppträning ikväll, det är ju skoj :) Tränar en timma tidigare idag så hinner inte simma som jag brukar, men så får det vara helt enkelt!

Har inte mycket mer vettigt att skriva, har dessutom fullt upp på jobbet.
 
 

Officiellt inflyttade i vårt nya hus!!

Åh herregud, vilken helg jag haft! Helt fantastisk och underbar på alla sätt och vis! Jag ÄR så lycklig just nu så det går inte beskriva:)!
 
I fredags var det dags att flytta in säng mm till huset, och vi fick besök av Joakim och Elin som kom och hjälpte oss, och därefter åt vi god tacos tillsammans och kollade film och myste hela kvällen framför brasan. Därefter blev det till att sjunka ner i vår gosiga nybäddade säng och säga hejdå till våra kära vänner!

På lördagen steg vi upp tidigt för att börja flytta in ännu mer saker, skruva upp hyllor och möbler och åka och köpa lite blommor, möbler osv och vi höll på hela dagen lång tills vi äntligen fått lite ordning och reda på saker och ting! På kvällen begav jag och Robin oss ut i snöovädret för att åka och köpa en varsin pizza som vi avnjöt framför en film tillsammans, urmysigt!!

Även hela söndagen pysslade vi, men nu var det ju dags att få alla våra kläder organiserade.. jisses alltså haha! Det fick bli min lilla uppgift medans Robin pysslade med ved och städade. Men efter några timmar så hade jag fått snurr på våra kläder och fått en HEL DEL rensat också. Blev riktigt bra tillslut :)!

Blev en till vända in till stan sedan för att släppa av Robin att kolla in ljudsystem, och jag inhandlade mig mer blommor och växter på Plantagen:). Robin lyckades hitta ett grymt ljudsystem så det köpte vi och skall sättas upp i veckan. Stackars mamma och pappa som får vara våra grannar säger jag bara....
 
Jag har varit väldigt dålig med att ta bilder i all stress, men jag ska försöka ta lite under veckan!
 
 
Kan inte riktigt fatta att jag köpte den här lampan, men jag har spanat in den en längre tid och varit förälskad i den sedan jag såg den i skyltfönstret och jag kände att jag bara var tvungen. Och om det är möjligt så är den ÄNNU snyggare i verkligheten. 
Köpt på lampaffären i Halmstad
 
 
 

tonight is the night

Har varit på återbesök hos Stefan Andreasson idag med Vanten, och det gick riktigt bra! Han sa bland annat att det är en helt ny häst som stod framför honom, och att han börjat sätta muskler på helt rätt ställen vilket ju såklart innebär att han svarar på behandlingen av tryckvågor(som metoden heter han använder sig av) och det nya fodret och givetvis träningen. Vilken LÄTTNAD att höra för mig, som jag kämpar varje dag! så det är bara till att fortsätta som vi gör och åka på en ny behandling om några veckor igen :)!

Den här helgen blir verkligen spännande men framför allt så sjukt rolig, för jag och robin ska.. håll i hatten!!...FLYTTA IN I VÅRT HUS!! Så jävla kul!! Så vi ska pyssla hela helgen och flytta in alltihopa och förhoppningsvis kan vi sova där redan idag! Jocke och Elin kommer och hjälper oss, och efter det blir det lite gott käk och lite myspys, hehe är så glad just nu :))).
 
 
 
 

handla lite växter

Nu laddar vi för denna härliga fredagen var jag nära på att skriva.. men det är ju fortfarande bara torsdag. Men okej, nu laddar jag för denna härliga torsdag.

Tänkte åka till Blomsterlandet efter jobbet och spana in lite växter, krukor, vaser mm. Det gör så himla mycket i ett hus, lite mer myskänsla och levande på något sätt. Finns ju dock ett helt universum med växter och plantor, men jag tänker inte bli en frötant som odlar massa gräslök och tomater. Jag syftar mer på dekorationsväxter för om det är något jag inte tror jag skulle kunna ta ansvar för så är det växter som kräver omsorg och ompyssling varje dag, puh hujeda mig!

Robin har också fått en liten shoppinglista så han kommer också med lite behövligheter bland annat ett vedställ och skrivbordsstol! :)
 
Vanten skall få sig en riktig genomkörare idag. Här ska det styrketränas med höga bommar och gymnastiserande serier. YOLO vanten!!
 
 
bild från styringe i december!
 
 
 

Hoppträning och lite röj!

Hoppträningen med Vanten igår gick kalasbra! Han kändes riktigt fin och fokuserad! Lyckades dock trilla i backen en gång under träningens gång haha. Blev ett väldigt ostabilt hopp över en oxer med en vattenmatta under. Han hoppade av lite långt ifrån och fick kråla sig över, och jag trillade framför sadeln och kramade mig fast med det ena benet, tills jag tillslut inte orkade mer och föll i backen. Jag klarade mig fint och fick hoppa upp igen och hoppa oxern lite lägre tills hans slappnade av ordentligt. Men som sagt, det gick bra :).
 
Idag ska jag först till stallet och sen ska jag nog hem och röja lite ute i huset. Vi har nu rinnande vatten och elementen är uppe!! :D Krävs ju dock en panna för att vi ska kunna få värme i elementen samt i vattnet. Men det är allt som är kvar. Så jag tänkte att jag ska röja lite i köket idag, och badrummen :)!
 
 
 
 
 
 

en massa tjat

 Nu sitter jag här mätt och belåten efter att ha fått i mig lite lunch, i form av mos och biffar! :)
 
Efter jobbet blir det till att åka och simma lite.  Har ju nästan blivit lite av en rutin att åka och simma varje tisdag och torsdag.
 
1000 m varje gång känns lagom så att man hinner få upp flåset och låta musklerna få jobba lite, men ändå inte så långt så man blir för uttråkad. Brukar ta exakt 30 minuter att simma 1000m. Skönt med 50 metersbassäng så blir det bara 10 längder ju. Låter betydligt mer skönt i mitt huvud att räkna ner från 10 när jag simmar än att räkna ner från 40 eller 20 som man gör i 25 metersbassäng.
 
Efter det blir det hoppträning med Vanten, får hoppas han är lite mer på benen idag och lite mindre i luften. Dvs att jag hoppas han inte är riktigt lika laddad och pigg som sist. Men det återstår att se! :)
 
 

Här står jag poserandes i min lilla(läs stora) spegel efter att ha satt upp en glashylla ovanför TVn i vardagsrummet. Det blev jättefint, precis som jag hade tänkt mig! Så surt att inte kunna ställa ut sängen och få sova där ännu, åka och köpa mat och fylla upp kyl och frys, stoppa in lite tvätt i tvättmaskinen och bara känna att JA NU BOR JAG HÄR.

Nej utan jag måste gå in till mamma och pappas hus och trängas i mitt lilla rum i deras hus.. änsålänge! Men gah, det är inte långt kvar nu!!

(som ni ser står där en fläkt och kartonger på golvet, och en verktygslåda där i bakgrunden. Det enda som vi väntar på är rörmockaren som fixar rinnande vatten, och därefter elektrikerna som sätter upp elementen så jag kan bära ut den där fula blåa arbetsfläkten ur mitt hus...)

 

hehe puss :)

 

be proud

Då startar vi igång denna måndag med en go inställning och en pigg och glad Ida!

Helgen har varit myspys till högsta grad! <3

Denna veckas schema säger mig än så länge inte så mycket, utan jag har mest jobb och häst på schemat! Vanten ska på ett nytt besök/behandling hos Stefan Andreasson på fredag. Det blir intressant :)!
 
På tal om något annat så försöker jag vara lite sparsam med att slänga ut massa bilder på huset, men jag tycker att det ÄR så kul och blir så glad varje gång jag går in där och jag vill verkligen dela med mig och visa er. Det är första gången jag haft chans att inreda ett helt hus helt efter min smak och stil, och när man blir nöjd så blir man också stolt vilket jag tycker är helt rätt att bli och inte fy skam eller något att inte våga påstå.
 
Jag lägger ner så mycket tid och tankar och funderingar på det här och bryr mig om att varje liten detalj ska vara perfekt. TYVÄRR kan man ju inte köpa allt på en gång så jag försöker samtidigt vara smart och eftertänksam med vad jag köper då jag vet att man också kommer ändra sig efter man bott där i några månader. Hur som helst, det här är skitkul och jag tror inte det dröjer mer än 1-2 veckor nu innan vi äntligen kan flytta in helt och hållet! <3 (rörmockeri som väntas på)
 
 
Här satt jag och myste i soffan framför en tänd brasa i MITT OCH ROBINS hus!
Vardagsrummet är det rum jag fått mest ordning på hittills, dock är det en del kvar att fixa där med men här är en liten smygtitt iaf  :)! SÅ nöjd med färgen jag valde på soffan!!
 

this weekend

*Gääääsp* typ...Ja idag var det verkligen inte lockande att kliva upp ur sängen, hade gjort mycket om och men för att få ligga kvar i mitt goa täcke, men nej mobilens snoozande tillåter inte det.. tyvärr.
 
 
En sån här morgon är det visserligen en otroligt angenäm känsla att kunna säga att - JA juste det är ju fredag!! hehe :)
 
Ikväll blir det lugnt tänkte jag, känner inte för att ränna runt utan bara att få vara hemma. Skönt det med!
 
Imorgon åker jag först och simmar i Falkenberg, och därefter ska jag till Stil & Trend som har börjat sin rea. Har hört att dom ska ha MYCKET fint till inredning där så det blir till att bränna lite pengar( eller ja presentkort i detta fall).
På söndag ska jag och Robin till mormor och morfar i Jälluntofta som sagt, en myshelg helg klart! <3
 
 
 
Förresten tror typ att jag måste köpa denna jackan från Moncler, hur snygg!?
 

Idag ska jag....

Idag efter jobbet ska jag ge mig ut på lite ärenden som jag måste fixa. Bland annat beställa spegel till badrummet, glashylla till vardagsrummet samt material till en bokhylla som jag ska be min morfar snickra ihop :)! Lite kreativ får man vara, och låta fantasin flöda när det kommer till inredning. Men det är ju SÅ kul!
 
Snart är det lunch och därefter skall eftermiddagen avklaras här på jobbet. Och efter det så blir det stallet såklart! :)


Idag känner jag mig som en skolflicka i Usa med skoluniform, men äsch det funkar :)

Onsdag, känns som Tisdag

Nu sitter jag på jobbet och inväntar lunch, hungrig var ordet ja !! Igår var jag tillbaka i bassängen igen efter 2 veckors ledighet, och 1000m fick jag simmat och därefter direkt hem och äta lite och svira om till ridkläder och iväg på hoppträning med Vanten.
 
Gick väldigt bra, men en ÖVERLADDAD häst dock så fick ta det lite lugnt :). Höjdpunkten var ju ändå när jag fick höra av tränaren att Vanten har snyggat till sig rejält i kroppen under dessa veckorna! Han har alltså lagt på sig några behövliga kilon och musklerna börjar sättas på rätt ställen, riktigt roligt! Han har ju fri tillgång till hösilage i hagen om dagarna, samt att det nya fodret Baileys(som jag skrev om för några veckor sedan) gör SUSEN! Hans hårrem blänker som en kristall, han lägger på sig i MUSKLER och i fett samt att han har en riktigt positiv inställning till arbete och han har galet mycket Power i sig när man rider honom, inte pigg, utan POWER. DET är skitroligt! :) Baileys top line conditioning mix heter det och finns att köpa hos oss för den intresserade :).
 
 
 

Helg på Varbergs Kurkort

Sådär ja, då var långhelgen över och nu blir det inga ledigheter på ett bra tag minsann! Men skönt, det har det varit :).
 
I helgen fyllde min älskade pojkvän år, så jag överraskade honom på söndagen med en liten resväska i bilen och vi tuffade upp mot Varberg där jag hade bokat spa, med övernattning på Varbergs Kurort! Dagen/kvällen/natten/morgonen var helt underbar och jag njöt varje sekund tillsammans med min pojkvän. Vi badade, bubblade, bastade, solade, tångbadade, fick ansiktsscrub, fotmassage, fotscrub helkroppsmassage. Jisses säger jag bara, att man inte unnar sig sådant här oftare!

På kvällen var vi ute och åt på ett riktigt mysigt ställe med fantastisk mat! John's Place heter det, och påminner lite om Wild West i Halmstad, men snäppet vassare och bättre. Hur som helst, blev 3 rätters och jag skrapade tallrikarna rena, vart enda en!

vi åkte därifrån igår och jag hade en väldigt nöjd och glad och tacksam pojkvän, så slutet gott allting gott!

 

fresh start

Får väll ta tag lite i det här med nu känner jag, fortsätta med mina dagliga inlägg om vad jag gör på dagarna och annat trams!

Orkar faktiskt inte rabbla upp allt om julafton, nyår osv. Men allt har varit JÄTTEBRA och JÄTTETREVLIGT och MÅNGA bra presenter! :)
 
Nu korkar vi upp det nya året, och jag hoppas 2014 blir ett roligt år. Höjdpunkten på året blir ju givetvis inflytten till vårt nya hus, SOM SNART ÄR HELT KLART! Lite rörmockare, och lite elektriker. Sen är det bara att flytta in mitt pick och pack :).

försöker fånga upp mycket inredningsinspiration varje dag, och det är verkligen hur kul som helst att köpa möbler och inredningsdetaljer. Dock känner jag att det nog är dags för en tripp till IKEA nu. Så dit far vi imorgon, robin och jag:).
 
 
 
 

christmas, new years & there between

 
 
 
 
 

RSS 2.0