Långledighet och Ugnsbakad Havregrynsgröt recept!!
Jajamensan, idag är det Torsdag och vi går på långledighet, tjoho! :D Känns som en riktigt bra dag, med solen som lyser in i fönstret och en rolig helg framför sig.
Idag ska jag efter jobbet åka och fixa lite grejer, och därefter blir det ett Bodypump pass, och SEN är det helg minsann :)
Juste ja, höll nästan på att glömma.. Igår åt jag nog det godaste jag smakat i matväg alltså! (Om man räknar bort "lagad" varm mat dvs)
Men som mellis eller kvällsmål var detta så gudagott så jag satt och log när jag åt och nästan sprang runt i huset för att berätta för familjen och pojkvännis hur gott och nyttig jag är ;) haha. Smakade alltså som en riktigt god färsk annorlunda stor fylld muffins! Ni MÅSTE testa om ni gillar havregryn dvs
Nej men det är verkligen inget speciellt avancerat egentligen, utan bara ugnsbakad havregrynsgröt. Men med lite extra ingredienser så blev det så sjukt lyckat och receptet får ni här:
-Ca 1 dl (33g) Havregryn.
- 2-3 msk osötas äppelmos(använde önos lågkalori, som är bäst)
- 1 äggvita.
- 0,5 dl mjölk(tillsatte någon matsked vatten också)
- 1 tsk Kanel
- Ca 0,5 dl frysta hallon/blåbär.
Sätt ugnen på 175 grader
Ta någon ugnssäker liten form och blanda alla ingredienser tillsammans med en gaffel. Tillsätt extra vätska efter behag, men får ej vara för mycket.
Sätt in i ugnen och låt stå i ca 15 minuter.
Därefter tar du ut formen och gröper ur mitten med en sked så att där blir ett "hål" och fyller med hallon och blåbär. Sätt in i ugnen igen, fast nu ändrar du om till grill, för en knaprig yta. Och sedan när bären smält fint och grynen har fått ite färg på toppen(tar ca 5 minuter), tar du ut den och låter svalna och servera med lite Turkisk Lätt yoghurt till.
Ni måste testa, det var sååååå gott!!!
Därefter tar du ut formen och gröper ur mitten med en sked så att där blir ett "hål" och fyller med hallon och blåbär. Sätt in i ugnen igen, fast nu ändrar du om till grill, för en knaprig yta. Och sedan när bären smält fint och grynen har fått ite färg på toppen(tar ca 5 minuter), tar du ut den och låter svalna och servera med lite Turkisk Lätt yoghurt till.
Ni måste testa, det var sååååå gott!!!



Och givetvis min grymma Casein chokladpudding med lite kokos! :)
Kommentarer
Trackback