idakjeller.spotlife.se

Jag har flyttat till spotlife. Har däremot inte förstått hur jag ska flytta över allt innehåll från denna bloggen dit. Någon som vet hur man gör?
 
www.idakjeller.spotlife.se

naturafemme.se pearly P-dator

Under många år har jag testat olika p-piller, men har inte hittat något som jag tycker passar. Alla har någon biverkning som har påverkat mig negativt, både ytliga själ, men framförallt mina hormoner och humör. Har under en längre tid nu gått utan något preventivmedel alls vilket inte alls har varit speciellt tryggt för mig, utan det har varit en klängande oro-känsla på mina axlar.
 
DÄRFÖR är jag nu så JÄKLA glad och lättad att jag hittade detta fenomen med en P-dator som är HELT hormonfritt och känner av din basaltemperatur varje dag och meddelar dig om du är fertil eller inte.( ja om du får pippelipippa eller inte). Jag har haft min i snart 1 vecka, och den är fortfarande i inlärningsfasen, så änsålänge lyser det gult och jag bör alltså avstå från sex. Men snart så är den igång och jag hoppas på att det blir många gröna dagar minsann:).
 
Tycker VERKLIGEN detta borde uppmärksammas, och nås ut till folk som har haft samma erfarenheter som jag av hormonella p-medel eller liknande. Tror hållbarheten på datorn är ca 5 år och du får betala mellan 3500-5000 beroende på vilken av de två olika datorerna du väljer.(den dyraste tror jag är mer för de som VILL bli gravida, då den har ett större historiskt minne). Men för mig räcker det med Pearly, och den betalade jag 3695:- för.
 
Kopierar ett litet utdrag ur NaturaFemmes hemsida:
 
 
" P-datorn Pearly är ett säkert och hormonfritt preventivmedel helt utan biverkningar. Den ringar in din ägglossning och varnar dig under de dagar du är fertil. Du mäter temperaturen i munnen varje morgon när du vaknar och får direkt en fertilitetsprognos som du kan lita på.

Pearly är en enkel och smidig p-dator för dig som behöver ett säkert och hormonfritt preventivmedel med alla basfunktioner.
Du har en basaltemperatur i kroppen som förändras under menscykeln enligt ett visst medicinskt mönster. Detta mönster kartlägger Pearly och lär sig känna igen. På så sätt kan p-datorn varna dig under de dagar du är fertil, vilket enbart är ett par dagar varje månad. Under resterande dagar är du naturligt skyddad.
 
Pearly har en dokumenterad säkerhet på hela 99,3 % vilket är en lika hög säkerhet som exempelvis kopparspiral och populära hormonella preventivmedel. Säkerheten mäts i något som kallas Pearl index "
 
 
 
Utan tvekan en grym investering för oss tjejer och absolut värt att lägga pengar på om ni frågar mig!
 
 
 
Här är den lilla dosan och termometern jag blåser i varje morgon :).
 
 

dåligt var det här

Men nej, vad dålig jag är.. varit tomt för många dagar i rad nu. Det blir ju ingen rolig blogg det här inte. Men har varit sjuk och legat hemma mån-tis och inte gjort någonting alls mer än att vilat upp mig, så jag är förlåten känner jag :).
 
Blev ju därför ingen hoppträning heller med Vanten igår, det var lite synd. Behöver hålla igång träningarna nu ju, speciellt efter hur hans övriga träningsschema ser ut just nu. Han har ju trimmats hela vinten med hårda markarbetspass och tuffa dressyrpass när tävlingssäsongen legat nere.  Nu när säsongen kommer igång så går han lugnare vardagspass, och 70% konditionsträning i skogen. Och hopp och terrängträningar och tävlingar utöver det i några månader framåt nu. Så ser hans träningschema ut.
 
Han har blivit så fin över Vintern nu i sin kropp, tack vare träning och Fodret Baileys som vi bytte till. Helt sanslöst vad han svarat fint på det! Borde skriva en utvärdering om det i ett separat inlägg känner jag :).
 
I lördags blev det mys med pizza och godis och massa skratt och tramsigheter med Elin <3
 
Och eftersom att jag inte var kry i måndags, så fick Jacob hoppa upp och köra ett pass på Vanten. Kul att se honom från backen, och Jacob hanterade honom fint!
 
 
 
 

shop some more

Oj, torsdag var det redan. Och här ekade det tomt igår minsann. Hoppträningen i tisdags gick grymt bra med Vanten! Försöker med alla krafter lägga upp filmen, men går inte få över den från iphone till datorn.

Nåja igår hade jag en riktig myskväll! Startade eftermiddagen med att springa en 4 km runda till stallet, red ut med Vanten och sprang därefter en 5 km runda hem. Alltså 9 km totalt, riktigt bra tycker jag! :)
När jag kom hem hade Robin städat hela huset, så det var bara för mig att blanda lite vaniljvisp och skära upp en banan och sätta mig i soffan framför TVn och Ryttareliten. Älskar programmet, så välgjort och proffsigt överlag. Perfekt nu när PLL har upperhåll så har jag något att kolla på på onsdagarna ;).

 

Brukar aldrig lägga upp bilder på när jag köper nya kläder, då jag aldrig orkar ta mig tiden att fota och greja. Men det kanske man skulle göra? För skojs skull liksom :) och mest för min egen skull så jag kanske håller koll på grejerna, haha. Beställer de mesta av mina kläder över internet, bästa! Men tror nog att det snart är dags att åka till Väla eller liknande och gå lite i butiker minsann.

 

Dock har jag kommit in i en liten ekonomisk bubbla och ska vara väldigt sparsam i några månader.... hade jag tänkt. Älskar att spara pengar, blir så stolt över mig själv när jag uppfyllt mitt mål. Det var ju tack vare effektivt sparande som jag kunde köpa min älskade Vanten? Värt vart enda liten krona, min lycka varje dag <3.

En tröja och ett par byxor från bubbleroom. ej provat ännu men skall göra när jag kommer hem. Blev kär i byxorna när jag såg dom på Janni Ds blogg. blir en favorit i vår och sommar tror jag :)
toppen är helt basic, men även den blir nog väl använd!
 
 
 

en vanlig tisdag

Ja men god dag! Precis kommit in från en liten lunchrast ute i solen, och fy sjutton vad gott solen värmer idag! Denna tisdagen skiljer inte sig inte så mycket från andra tisdagar. Efter jobbet blir det en springtur, och därefter stallet och iväg på hoppträning med Vanten :). Mycket mer än så har jag inte att tillägga idag. hehe kuuul inlägg :D!
 
 
 
Ett väldigt stort hopp ifrån helgens tävlingar. Helt otroligt vilken kapacitet han besitter den hästen, men det hjälper inte. För att hoppa över hinderstöden gör honom bara så trött, och inte nog med att han hoppar mig ur sadeln(därav den udda sitsen på bilden). Nåja, det är en rutin och erfarenhets sak för hans del, men därför är det viktigt att vi hoppar runt på 100-110 banor och inte högre, tills han har fått mer rutin.
 

RSS 2.0