Vitlaserat ekgolv

Precis kommit tillbaka från lunchen. Var på Beranders och kollade ut ett golv jag tycker är fint. Har varit inställd på vitlaserad ek, och efter att ha känt och tittat närmare på det tror jag minsann det blir det till nedervåningen av huset. Tycker det är jättefint och fräscht med vitlaserat! Har med mig ett prov hem så ska kika på det även hemma.
 
Efter jobbet ska jag till Vanten och rida och fixa det vanliga. Han har haft mugg nu i några dagar som jag lyriskt måste rengöra varje dag, men det ser ut att vara på bättringsvägen iaf :).

Längtar verkligen till vår nästa tävling, känns som jag kommer våga trycka på lite mer då och lägga i en högre växel. Perstorp om 3 veckor blir det! Han har känts riktigt grym på träningarna och han är så rolig att rida! Varje dag blir man överraskad över något nytt när man är med honom <3.
 
 

2 bilder från google på vitlaserad ek :) snyggt eller hur?
 

film från hoppträning

 
Här slänger jag upp en film från 2 träningar med Vanten. Är han inte fantastisk? Min oslipade diamant <3.
 
 

en blåsig simone

Jag tror jag tar tillbaka det jag sa om blåsten igår, för JA det blev storm och JA vi blev utan el. Hörde att stadsborna inte blivit alls drabbade men vi ute på vischan, fyfan rent ut sagt!!
 
 Det flög takpannor och takplåt över hela gården, glasrutor gick sönder och ja det var rent kaos hos oss. Lite tråkigt också eftersom att mitt lilla hus där ute äntligen var klart på utsidan, och nu får byggarna istället lägga tid på att reparera det som har blivit skadat. Tusan också, köket skulle ju satts in idag vilket jag verkligen sett fram emot.

Nåja idag blir det hoppträning som jag också sett fram emot. Vanten har ridits lite dåligt de senaste dagarna pga av vädret och andra anledningar, så pigg och glad lär han nog vara ;).
 
 

Goddag!


Goddag världen!
Rätt skönt att sitta inne på kontor i det här vädret faktiskt, vi får väll se om det blir någon storm eller ej. Jag menar, de har ju utlovat tromber och stormar titt som tätt men det brukar oftast bara bli en liten vindpust som blåser förbi :).

Igår var jag och Robin hos mormor och morfar i Jälluntofta. Morfar ska slipa till vårat barbord vi har köpt, och sen åt vi lite gott och bara tog det lugnt, väldigt skönt!

I lördagskväll blev det lite spontant en utgång också, med Cecilia och Elin och vi var först på mårtensson och därefter träffade jag Josse och Felicia på moon! sjukt mycket folk, men trycket var grymt och jag hade väldigt roligt och jag är väldigt tacksam idag att jag hade lågskor hela kvällen, för vi dansade, och dansade och dansade..:).


 
 

fredag, så skönt att ha dig här!

Idag går de flesta på höstlov och jag känner typ, lov.. vad är det? Var endast 2 år sedan jag gick ut ur skolan men det känns som att "lov" är något väldigt förbipasserat om jag ska vara ärlig. Hade ju dock inte tackat nej till lite ledighet och ligga inne under duntäcket och kolla lite serier med te och kakor :).

Men ja, det är en annan verklighet det ja. Men jag är i alla fall väldigt tacksam för att det nu äntligen är helg! :)

Idag ska jag först och främst till Vanten. Hade väldigt gärna ridit ut en liten runda idag, men alltså jag är för rädd för älglopporna i skogen.. plockade 4 st på Vanten igår när han kom in från hagen, och jag kräks nästan varje gång.

Blir nog max en promenad mot havet , där är det ingen skog och därmed inga älgloppor. Jag kanske är en elak matte, men hästarna har precis lika ont av dom som vi.

Ikväll blir det lite god mat och idol med älsklingen såklart! Kan inte komma på något mer passande ikväll, så skönt!
 
 
 

Samshield

oj abstinens... måste ha, så läcker!!
 
 
 
 

Uterum och badrum

 
Oj, hann visst inte skriva någonting igår. Men det var en stressig dag så jag skyller på det :).
Nu är det frukostdags på jobbet i alla fall så jag ska gå och ta mig en kopp te tänkte jag.

Vädret ute är verkligen skumt just nu. 17 grader och det ä november om 1 vecka? Väldigt skönt dock, så jag klagar ju inte direkt.

Äsch, jag har inget intressant att skriva alls så jag slänger upp 2 bilder istället på huset. Badrummet är nu även fogat, och jag är väldigt nöjd med att jag valde ljus fog på de vita väggarna, och mörk på golvet. Blev precis som jag tänkt så jag är väldigt nöjd!

Den andra bilden är på en utav utbyggnaderna, detta då uterummet där det hålls på att sättas vit panel för fullt. blir grymt!!
 
 
 
 
 

Perstorp ryttarförening

Åh nu kurrar det i magen, och det är snart dags för lunch!
Efter jobbet ska jag till Vanten, blir ingen hoppträning idag utan vi kör lite markarbete på banan istället.

Har anmält oss till en till tävling också, om 3 veckor i Perstorp. Så roligt, längtar redan då vi hade så kul tillsammans i helgen på tävlingsbanan :).
 
 
 
 
 
Smiiiiile while you can :)
 

Första tävlingen tillsammans

Här kommer film från tävlingen igår. Vanten skötte sig helt fantastiskt och vi hade ett ner i 95 och vad dubbelnolla i 1m. Riktigt kul och han kändes förvånansvärt lugn och avslappnad och var hur positiv som helst!

Så då har vi varit på vår första tävling tillsammans jag och mitt hjärta. Nu ser jag verkligen fram emot en rolig inomhussäsong! :)


 
 

fina du <3

Ikväll blir det mys och idol med Josefine! Ta igen lite tid vi missat, då vi inte tar oss tiden att ses så ofta (tyvärr!). Men ikväll blir det myspys :).

Först ska jag till stallet och mjuka Vanten lite! Gick jättebra att klippa honom igår förresten, och så fin han blev! Tack för hjälpen Anne <3!
 
 
Jag och goingen för nästan 2 år sedan. koooorthåriga bägge 2! <3

Bort med vinterpälsen!

Idag har jag mycket att göra och likaså igår, därav ingen bloggning. Så himla tråkigt att det inte går blogga via min iphone. Hade varit så mycket enklare då..

Träningen i tisdags gick JÄTTE bra med Vanten, riktigt go känsla inför helgen! Men idag ska han klippas. han har alldeles för mycket päls nu så allt ska bort. Måste inom Lantmännen bara och köpa olja till klippmaskinen då min andra runnit ut i hela förpackningen...

 
 
 

tuff tisdag

Jaaa, idag får jag nog ändå säga att det går rätt segt på jobbet.Mina detoxtabletter som jag tar just nu lever loppan i magen min och det känns som att det krigas för fullt där inne. Resultat = AJJ..!
 
Nåja, jag håller mig i skedet ändå!
Ikväll blir det hoppträning för min och Vantens del. Får hoppas det går bra så vi går in med stabilt självförtroende inför helgens tävlingar.
 
Blir ju våran officiellt första tävling tillsammans, så det blir väldigt spännande! Förväntningar? inga alls. Förhoppningar? De är ju givetvis större:). Ska mest bli intressant tycker jag! Har ju inte någon aning om hur han reagerar eller är har erfarenheter av. Men att utgå från erfarenheterna hemma, så tror jag ju definitivt inte han har någon som helst tidigare rutin eller större erfarenheter.
Men vi testar! Någon gång måste bli den första, eller hur? :)

95-100 cm blir det, i Kungsbacka. Min trogna gamla vän Jennie hänger med som lite hjälp och assisterande chaufför. ska bli fantastiskt kul att träffas igen!!
 
 
 

Helgens grejer

Sitter på jobbet och tar mig en liten kopp te och ett äpple. Riktigt trött efter helgen och jag behöver all energi jag kan få känner jag!
 
Från kl 10-17 målade vi igår, i sträck. Utomhus dessutom, och vindarna vid havet är inte nådiga, haha. Men fint blev det. Panelen på utsidan runt om huset var det vi målade, och det var betydligt pilligare och svårare än jag trott. Men 3 st var vi, och hela huset fick sig ett rejält lyft, skoj!

Var även och beställde soffa i lördags. Blev den som jag skrev om i ett tidigare inlägg där jag la upp 2 soffor, varav divansoffan det blev. Dock inte i samma sand-färg som på bilden, utan i en ljusgrå superhärlig färg :). 4 veckors leverans är det på den, vilket innebär att vi får sätta fart med nedervåningen. Golv och målning av väggar är det som är kvar. Fast det gör jag inte själv, utan det har vi riktiga målare till haha;).

Var och åt med familjen på Fridolfs i lördagskväll och jag åt en fantastiskt god kalventrecóte med rostade rotfrukter, oh my säger jag bara!!
 
 
 
 
Var och red på stranden i helgen med, strålande sol så det var riktigt härligt!
 
 
 Ena gavlen på huset gömmer sig där bakom hundboendet :)
 
 
 
 
 

Lördag

Off to da stable :)


snygga soffor!

Nuuuu är det fredag och helg! Eller ja, snart är det helg i alla fall. Har lite kvar på jobbet bara :). Blir till att åka direkt till stallet och rida Vanten. Vanten och hans hagkompis Fanny har från och med idag fått gå i den största hagen på hela gården. Den hagen tar aldrig slut alltså, den är gigantisk!! Mysigt för dom små pluttarna <3.

Imorgon blir det till att fara omkring i bilen lite granna. Vi ska kolla ut matbord och soffa:). Den soffan jag visade i ett tidigare inlägg, från CHILLI kunde vi inte ha efter en noggrannare titt på måtten, lite synd men tur var väll det för nu efteråt fick jag upp ögonen för dessa 2 sofforna. SÅ snygga och precis vad jag letar efter!


 
 
Kommer från Tiwest.se och Oazen.se
 

Kakel satt i badrum!

Här kommer 2 bilder på nykaklade badrummet! Nu ska det bara fogas med vitt på det vita kaklet, och mörkt på det mörka kaklet.
Blev väldigt nöjd med mosaiken faktiskt! Mosaikpelaren på första bilden kommer vara precis bakom toalettstolen, och sen fortsätter den genom golvet hela vägen till nästa vägg(syns ej på bilden).
 
Under fönstret kommer det vara handfat och tvättställ.

På andra bilden är det en större pelare gjord i mosaik. Där kommer det vara ett badkar utmed väggen :).

Var och tittade på badkar och tvättställ igår ju, och det fanns massa fint men det är inte ett lätt möblerat badrum direkt. Det är vinklar nästan överallt och 2 stora fönster. Kommer få måttbeställa, så ikväll tänkte jag ge mig upp och mäta vart enda litet hörn!
Efter jobbet ska jag åka till Derome och hämta material till uterummet och utsidan av huset. Blir samma panel i uterummet som redan är färdiggjort på övervåningen.
 
 

Vantens mamma och pappa

Nu slutar jag strax jobbet, och ska direkt bege mig mot staden för att kolla ut badrumsinredning tillsammans med Robin, ska även åka och kolla lite soffor och annat idag tänkte jag :).
 
Vanten ska nog få sig en promenad! Han var duktig igår på träningen, men ärtans vad han har problem med galoppombyterna. Han sätter dom så grymt snyggt hemma på banan, men på träningarna? näää då kör vi korsgalopp mellan hinderna, jippie. Hehe lille söten <3

Har sökt upp hans uppfödare i Holland förresten! Fick lite bilder på honom, men också på hans mamma Irene. Herre min gud så lika de är :) Bara huvudet som skiljer de åt ju!
 
 
 
(Vantens mamma)  Irene II // e Purioso ue Cehadee
 

(Vantens pappa) Ginus // e Renville ue Heidelberg
 
 
och här är den lille skrutten - Bonvivant
 

Chilli soffa

Igårkväll tog jag mig tiden tillsammans med Robin och gick ut i huset och mätte nästan alla väggar som jag nu har sammanställt och ritat upp så att jag enklare vet vad som får och inte får plats osv. För JA(!) det är ju dags att börja planera in möbler nu ju! :)
 
GUD så kul det är att hitta inspiration på internet, och kika efter möbler! Jag och Robin ska vara iväg hela helgen och kolla på möbler. Bland annat ska vi till CHILLI och känna på en soffa vi har kollat ut. Barbord, barstolar och tv bänk tänkte vi också kika efter :) Alltid kul att gå och strosa efter möbler och inredning, även om man inte kan köpa allt på en gång.
 
Nåja, ikväll blir det hoppträning för mig och Vanten. DET ska bli kul :)!
 
 
 
 
 
 
 
Vi är ganska överrens jag och Robin ,om att denna soffan ser bra ut :). Måtten på den stämmer perfekt utmed hur rummet ser ut. Hoppas innerligt att det är den fräscha gråa färgen som man ser på bilden i verkligheten också, och inte någon grå dassig tråkig färg.
vi får väll se :)

helgen och lite annat

Vet att min uppdatering på  helgerna är sämst, men det är bara för min mobil inte är samarbetsvillig för blogginlägg med bilder. Och utan bilder blir det ju så opersonligt och tråkigt ju.
 
Helgen var helt klart grym!

I fredags blev det idol med Bianca, Elin och Josse. Det var mysigt, men vi alla skrattade gott när Matilda sjöng Cher LIoyd. Bäst var och är ju helt klart Elin och Erik :).
 
På lördagen var det födelsedagsfirande för Alma och Sofie, så tjejerna var samlade i Alma och nattas nya lägenhet(som var JÄTTE fin) och drack, lekte lekar, pratade och skrattade.
Slutade kvällen/natten på Mårtenssons, och det var helt klart grymt drag där inne :).
 
Igår fick vi badrummet på övervåningen av huset färdigt förresten :D! Ska ta bild på det, enkelt men skitsnyggt blev det. Hade lite beslutsångest över vilken mosaik jag skulle ha, men det blev verkligen supersnyggt så jag är nöjd!
Nu blir det till att åka och kolla ut badrumsmöbler. Toalett, badkar, tvättställ och väggskåp mm. :)
 
 
 
 
 

Nu tar vi helg!

Hejsan hoppsan:) snart tar jag helg efter en ganska lång arbetsvecka tycker jag!
Först ska jag till stallet och rida ut med fjanten. Han har varit väldigt duktig i veckan och efter en incident i hagen häromdagen känner jag för att fjäska för honom hela veckan<3.

Ikväll ska jag träffa bianca och josse och titta på idol och ha det mysigt!

Imorgon blir det födelsedagsfirande för Alma och Sofie! Mycket där emellan jag ska hinna med också. Strukturerat Ida..:)


Torsdag

Påväg hem från jobbet och ska ut och kolla hur det har för byggarna ute i huset idag, tvättstugan håller på att reglas upp för fullt (Y).

Sen blir det en promenad och därefter stallet:)!


Utv hoppträning

Han är grym, han den där Vanten:) min lille bebe<3
Träningen igår gick väldigt bra och han är verkligen en rolig häst att rida, och en fröjd att sitta på när han hoppar. Jag riktigt känner hur han spänner till hela kroppen och viger sig över hinderna som en katt. Har nog inte suttit på en häst tidigare med den språngkänsla som han ger.

Däremot ska ju allt där emellan också fungera. Styra, balansera, svänga och rakrikta. Men vi jobbar på det:)

Anmälda till vår första hopptävling nu iaf, spännande! :)


Hoppträning

Idag blir det hoppträning med lille bebben <3. Kanske filmkameran åker med också (Y).
 
 
 

RSS 2.0