Nu tar vi snart helg!

Nu tänkte jag ta mig en liten bensträckade ut i solen faktiskt :). Lite tråkigt att man måste sitta inne framför datorn när det är så pass fint väder ute bara.
Ikväll kommer frugan till mig, och vi ska grilla och bara ha en myskväll vi 2! :) Bjuds det på fint väder imorgon också, så blir det en tripp till stranden tänkte vi! hoppas hoppas! :)
 
Men innan dess så skall jag avsluta här på jobbet, och åka till stallet där Vanten skall få sig en långpromenad i skogen:).
 
Brukar ju inte bjuda på världens grymmaste uppdateringar på helgerna men ska försöka så gott jag kan (Y).
 
 
Ha en supertrevlig helg! :)
 

humor delux!!

Kickar igång denna helg och Fredag med lite roligheter och när min humor är på topp! LOL!!
 
 
 
 

May. 30, 2013

Hahaha awkwaaard!! En bild på mig själv med hjälmen på i stallet och posar, dör!! x) Skulle ju givetvis ta en bild på vanten också så drog han bort huvudet precis när jag tog bilden! Lite pinsamt faktiskt ;)

Nåja nu blir det en promenad i det fina vädret:)


dr denim solitaire :)

Tjollahopp :)
 
Nu sitter jag på jobbet och gäspar (som vanligt dessa senaste veckorna). Vet inte varför, men har verkligen känts riktigt tungt att gå upp ur ängen på mornarna och har suttit och gäspat hela dagarna långa. Undrar varför det är så. Jag kanske bara behöver lite ordentlig sommar efter detta långa sjuuukt kalla året som varit, vem vet:).
 
Imorgon är det ju redan helg igen! Jisses vad det går undan nu, och snart är det ju semester med! Snällaaaa ge mig fint väder då, begging!!!
 
Nåja, ska inte sitta här och tjata:) slänger upp några bilder på en rätt chill klädsel med mina favvobyxor från dr denim(solitaire på bilderna)
 
 
 
 
 

Konditionsträning!

Sådär ja! Då har vanten fått sin motion för dagen och idag blev det på galoppbanan han fick springa av sig:). Perfekt att använda "spring appar" till att mäta hur långt man ridit. Blev ju över milen idag totalt för lillkillen:)


Bonivant

Bonivant(Vanten) är en KWPN valack f-06 e: Ginus eu: Purioso på 165 cm i mkh. Det var ca 6 veckor sedan jag hämtade hem honom och då hade han endast varit i Sverige i 1 månad.

Det tog inte många minuter vid provridningen att förstå vad det var för typ av häst jag satt på och mina första intryck av honom var att han var otroligt observant och misstänksam och med ”mycket blog i sig” så att säga. Jag kom ganska snabbt till förstånd med att det ligger ett enormt arbete framför denna lilla häst.
Menmen, jag var lite impulsiv och ivrig så jag tänkte att vi kör på det här! Bära eller brista liksom, vi får väll se. Och så blev det! En besiktning och 1 vecka senare, tog jag hem honom! :)

 

Det var många nya intryck för honom att ta in och han var som en tickande bomb hela tiden. Skyggade för allt som låg på marken såsom större stenar, bommar, tunnor, stolpar, stockar och till och med träd var han rädd för.
Det enda stället han i alla fall kunde gå rakt på var i paddocken och i ridhuset. Resten verkar det som han aldrig någonsin har sett!
Trots hans instabila beteende, så går han alltid att övertala och har trots sina rädslor en väldigt väldigt positiv inställning till arbete och viljan att göra rätt.

 

Efter att ha tränat honom i några veckor känner jag nu att vi är på väg åt helt rätt håll, att han lär sig någonting nytt för var dag som går och han är verkligen så otroligt positiv och glad och som han har utvecklats dessa 6 veckorna är verkligen super roligt. Blir då lätt att man kanske blir ivrig och vill lära honom mer och mer. Men så är inte fallet. Utan för denna lille killen är det ”skynda långsamt” som gäller.
 

Konditions och utbildningsmässigt skulle jag säga att han ligger på en 4 årings nivå. Och det är fortfarande bära eller brista som gäller såklart, då han är helt grön och har inget blod i sig som är till för att leka med och även fast det känns som vi känt varandra i flera år, så är det trots allt bara 6 veckor och det är nog många nya sidor jag kommer få se hos honom. och det återstår ju att se.

Känns som att vi har en väldigt rolig resa framför oss i alla fall. Ett förtroende som måste stärkas, en relation som ska skapas och en fantastisk hopphäst som skall födas.

Jag tror på dig lille Vanten tanten <3.
 
 
 
 

go tisdag

Hallå där!

 

Nu tänkte jag bara slänga iväg ett litet snabbt inlägg här och nu innan det är dags för lite lunch.
Har varit så jäkla seg idag så det är inte sant.. riktigt sved att gå upp ur sängen i morse och det resulterade såklart i några fler snoozningar och en försening, bra där Ida!

 

Nåja, idag står det inte mer på schemat än att Vanten skall trimmas och tas om hand och tänkte även försöka klämma in en liten kvällspromenad lite senare ikväll.



Blir nog ganska mycket Vanten-snack i bloggen i fortsättningen tror jag. Spenderar ju mycket tid i stallet med honom, så det faller ju sig ganska naturligt visserligen :). Ska göra en lite närmare presentation om honom lite senare ikväll tänkte jag. Åh min lille gulleplutt, känner mig som en riktig mamma till honom <3

 

 

 

 


en ny start!

 
 
 Hej!

Såja, nu är lille bloggen uppe igen och jag trallar väll på som vanligt med skrivandet igen :). Alla har vi våra svackor i livet, men jag tänkte försöka ta mig upp ur min istället för att jobba emot situationen. Och bloggen har jag alltid tyckt är skön att ha vid sidan om allt, om man känner för att skriva lite eller dokumentera med bilder osv :).

 

Men som sagt, jag hoppar in vardagen igen så gott det går och på tal om det så sitter jag på jobbet just nu och har egentligen inte tiden till att sitta här och skriva.
Nåväl, i helgen blev det kärt återseende med älskade Frida, med vin och lite mys och därefter ut på staden med frugan min Josefin. Mys pysig kväll blev det i alla fall! :) Här slänger jag upp lite bilder så länge så hörs vi senare :).

 

 
 


mina flickor <3

Fredag och solsken!

 
Hejsan shobbidobbi dippsan! :D

Nu ska jag alldeles strax gå mot lunchrummet för att trycka i mig lite god pasta och kycklingsallad, men först ett litet inlägg som jag tänkte slänga iväg så har jag det med gjort :).

Blir mycket som står på schemat idag, får strukturera om i planen lite tror jag för att allt skall hinnas med. Först efter jobbet skall jag till Eriks och lämna tillbaka några sadlar jag har haft för utprovning till Vanten, därefter skall jag åkao ch fixa och dona i stallet, tänkte mig även ta ut lillkillen på en promenad då han ska vila idag. Efter det behöver jag åka till Ängelholm e snabbis och sen tillbaka och hade då planerat att laga en riktigt dundermiddag då min mamma fyller år idag.

Blir lite svårt att hinna med allt det, så jag får helt enkelt strukturera om det på något sätt eller hitta en lösning :).

Nåja, detta superintressanta och helt meningslösa inlägget får bli allt för idag :)
 
Trevlig helg!
 
 
 
 
 
 
 

dags för lite nytt?

 

Hmmm… jag börjar tycka min blogg ser jättetråkig ut i designen just nu faktiskt. Har stört mig på det ett litet tag, men ska alltid vara sådant krångel när man ska trixa i stilmallen osv, vill aldrig fungera som det ska för mig riktigt. Får ge mig på en liten omvandling när jag har lust och tid kanske :). Ser så grått och tråkigt ut, och det passar ju inte nu när det börjar gå mot grönare och soligare tider.
dock hade jag inte tänkt mig något fladdrigt skrikande och en massa krims krams här och var, finns ju inget jobbigare att kolla på hehe. Men något får jag se till att ordna upp :).

 

På tal om något annat, så har jag råkat ut för något skrot i halsen i morse när jag vaknade. Eller jag kände redan av det igår, verkligen som att det är kedjor som ligger och skrapar i halsen. Ingen förkylning och inte täppt i näsan, utan bara riktigt riktigt ont i halsen. Usch, det har jag inte alls tid med. Klunkar vatten som en val och det hjälper! För stunden...

Nåväl, idag skänker jag en baaaaaaamse kram till min vackra, bästa, fina, lena, gosiga, mysigaste, kompis som fyller hela 20 år!!! Grattis Josse pluttesnutt!!! På lördag blir det firande minsann!

Katta, Dannie, Jag, Emma, Matto och Moa <3


Härlig bild på gymnasie gänget från min 20 årsfest, som jag saknar er! skall visserligen styra upp en fika med Emma i nästa vecka, så längesen nu <3

 


RSS 2.0