förtjusningen i att studera människor

Är det bara jag som är extremt förtjust i att studera människor vid vissa tillfällen? Att bara kolla på små små rörelser eller ting som sedan får en att försöka sätta sig in i den utstirrade personens huvud och hur de tänker.
Idag t.ex. åkte jag en sväng till apoteket, och bakom apoteket är det en stor offentlig parkering, med en stor bilfylld väg som följer den, (alltså inget bra ställe att försöka gömma sig på)
När jag sedan var klar på apoteket och går mot bilen kikar jag till höger, och där "bakom" en lastbilsinfart står två yngre tjejer och tjuvröker, ( ingen antydan om den saken utan det sågs väldigt tydligt att de stod och tjuvrökte) dock måste jag ju tillägga att de verkligen inte lyckats med att gömma sig men i alla fall jag fortsätter..
Jag går lite långsammare för jag tyckte det var kul att kolla på dom, men jag gjorde det smidigt, alltså inget stirrande. Därefter satte jag mig i bilen, som stod parkerad så man såg rätt på tjejerna,(alltså med nosen mot dom)
Jag sjönk sakta in i bilen och  kasade  mig ner för sätet och sträckte upp huvudet lite ovanför ratten, och kunde bara inte sluta titta på dom. För det första så tyckte de att de var otroligt tuffa, det ser man bara så klart. För det andra så tänkte jag på att de antagligen har messat varandra och bestämt träff för en cigg i Hyltebruk city, och försöker smidigt gömma sig på det absolut värsta(!?) gömstället de kunde komma på.
Jag vet inte, men det var bara så roligt, man såg nästan exakt vad de sa och de rökte på ett sådant sett så det såg nästan ut som att de försökte styla inför varandra.
Ja det är bara sådana saker som är lite roliga att studera ibland, (dont get me wrong, im not a psyko) Men jag kan verkligen tycka att det är förtjusande roligt att studera folk och det har jag alltid tyckt, till en viss nivå såklart men sådana småsaker.
Efter en stund bakom ratten bestämde jag mig dock för att köra iväg från parkeringen, även det lite sådär halvsmidigt och sträckte upp huvudet och gömde mig bakom "solskyddet"och tuffade sedan iväg hemåt.
Känner mig lite som Bradley Cooper i Limitless ibland, kan lägga märke till sådana extremt små saker som jag finner intressanta, och sedan fastna på de.

Försvarets hudsalva

Dagens i-landsproblem - Försvarets hudsalva går enbart att trycka ner med fingret igen efter användning för att kunna sätta på locket.

Walt Disney

hahahah älskar disney!

Laois Blaze

Herregud, om man kan sakna dig din vackra lilla varelse...

Små störande saker

Små saker som är extremt störande och jobbiga:
- min tandborste är blöt när jag ska ta den, någon annan har använt den.
- Hela garderoben är städad, saknas en galge till det sista klädesplagget.
- Byxor som är ut och in vända när de ska användas.
- Soptunnan saknar påse när man ska slänga något.
- Färdigfixad och ny stylad, går utanför dörren och det kommer en gigantisk vindpust.
- Bara "tv rutan" finns kvar på en brödlimpa.
- Dvd-skivan fattas plöstligt ur fodralet och man har längtat hela dagen efter just den filmen.
- När plattången blivit för varm innan anvädning och det blir ett "väck" i håret som ej går platta bort.
- Bläcket är slut i pennan.
- Ljuset brinner snett.
- När du ska baka eller laga mat och receptet plöstligt står i gram.
- Toffsen blir för lös med två varv, men det går inte få runt till det tredje.
- För länge vid ett rödljus, blir tokig!
- Tar upp kameran och ska ta kort, "no battery"
ja, min lista på störande saker i vardagen kan fortsätta lång, men jag tycker bara det är så komiskt att så små saker kan vara så otroligt jobbiga för en.

mmmmm

Alltså, det är skumt.. jag som är så extremt kräsen kan bli alldeles extremt matkåt(?) av att kolla på matprogram, speciellt de amerikanska, hur kan det komma sig att allt som de gör på tv ser så obeskrivbart gott ut? åh jag blir alldeles till mig, mat <3
Jamie Oliver får ALLTID till det...

cosy

I dessa kläderna har jag strosat runt hela dagen och hostat och varmt mig i.. usch för att vara sjuk :(

Let us be grateful to people who make us happy, they are the charming gardeners who make our souls blossom.


varför "/

Åh varför varför varför händer detta.. jag håller antagligen på att gå in i en extrem förkylning. Har fruktansvärd migrän just nu och lite feber, och jag känner hur min hals håller på att svullna igen samtidigt som det rinner ur näsan och ögonen. Jag är fan sjuk året runt och det är så otroligt jobbigt, alltid ska det vara något.
Visserligen har jag väll antagligen mig själv att skylla denna gången, vi var ju ute igår och jag spenderade alldeles för mycket tid ute i kylan med byxor jag hade spräckt och utan vantar, mössa eller någonting.
Har jag tur så går detta över redan inom någon dag, har jag otur kommer det bli värre vilket kommer drabba min julaftonsplanering.. :(
Vilken passande bild som beskriver mig just nu, hade ju kunnat skippa hela inlägget och bara lägga in den smickrande bilden.

its five o'clock in the morning

Idag var jag uppe tidigt minsann och åkte direkt till Stenslund för ett morgonpass på söta Lina som det blev idag, jättemysig är hon verkligen! Relativt skönt sätt att börja en dag faktiskt, dock är jag ju ett större fan av riktiga sovmornar som pågår till runt middagstiden, men icke idag! Ska gå ut på en promenad nu hade jag tänkt, sedan åka och hämta ut lite paket och börja slå in julklapparna jag ska ge bort :)
Gillar min design på bloggen nu, känns inte alls sådär överdriven, utan stilren och inget kludd överallt. Mitt namn och en profilbild, vad mer behövs för att folk ska veta att det är Idas blogg? :)
Irmeline Pooh :)

fiffigt :)

Gud vet väll nästan alla av mina nära hur otroligt frusen jag är utav mig, och det nämnde jag ju i något inlägg här under dessutom, värst är det på jobbet, men också på nätterna och det är ju extremt jobbigt.. men no more (!) säger jag. Jag har fått hem en bäddvärmare som ska ligga under lakanet som en extra madrass och värmer elektroniskt upp min säng, mmmm så skönt, jag kommer sova som en liten prinsessa i fortsättningen, det här behövde jag verkligen, åh jag bara känner hur den värmer upp i baken på mig nu goooosigt!

Facebookmakten

Jag tycker det är ganska intressant att spekulera kring det här facebook ämnet och facebookberoendet som är framkallat av så många miljoner människor runt om i världen. Det är det största mediacentret i världen och har tagits upp utav så ofantligt många användare. Vissa använder det som ett mer vännsökande medel, andra använder det i sociala syften, många använder det för spionering och desperation efter att se vad andra gör, extremt många använder det i mer skrytande syften där folk konkurrerar om vem som har det mest fascinerande och nöjsammaste livet.

90% bakom facebook är falskt, folk är verkligen så egensinnande och självkära så de på fullaste allvar verkligen tror att folk bryr sig om vartenda liten sysselsättning de gör på dagarna. Varför vill man dela med sig av allt? Du vinner varken pengar eller uppmärksamhet på det, om något så förlorar du extremt mycket utav din tid för ingenting?

Jag kan fortsätta resonera och argumentera om detta ämnet i många timmar till, men jag ville bara skriva ut min frustration en aning, och jag kan verkligen bli upprörd när jag ser folk uppdatera och vara inloggade dygnet runt, har man (förlåt) faktiskt inget liv? Tragiskt… ”/

 

visste ni att:

·        1 av 13 människor på jorden använder Facebook (totalt 500 miljoner aktiva användare)

·        48% av 18-34-åringar kollar Facebook direkt när de vaknar på morgonen

·        750 miljoner foton laddades upp under nyårshelgen

·        71,2% av amerikanska internetanvändare finns på Facebook

·        På 20 minuter skrivs 10 208 000 kommentarer ( ~8507 per sekund)

 


coooooold

Precis anlänt till jobbet och sitter med en god varm oboy i handen, mums(!) har blivit lite av en vana sedan ruskvädret så snabbt kom till oss och jag sitter och skakar tänder så att de nästan trillar av, nej fy vad jag och min frusna kropp är trötta på det här vädret nu.

Ikväll ska jag bara ta det lugnt och åka hem till Landeryd till min familj, haft en relativt hektisk vecka så det blir skönt att somna tidigt :)

Jag och min gosiga halsduk som är go att murra ner ansiktet i :)


no time for stress

Åhh hej och hå, det är full rulle på kontoret idag, mycket stress nu innan jul och mycket som ska avklaras men stämningen är på topp!
Helt slut är jag, har suttit på utbildning sedan kl 10 i förmiddags och hela dagen framåt.

Inte långt kvar till jul nu minsann, hoppas innerligt om jag har tur att jag kan få ledigt den 23e, hade underlättat rejält. Eller någon/några dagar i mellandagarna hade inte heller suttit fel, vi får helt enkelt vänta och se. :)

 

 

 


Mike Posner

you probably think that this song is about you
;)

Ja vad säger man

Ja, vad säger man.. välkommer till min nya blogg. Eller ny och ny skulle jag inte vilja påstå, jag har flyttat ifrån Nattstad bara, tycker de var så extremt struliga och det var alldeles för offentligt och mer som ett forum upplevde jag det som. Dock tycker jag blogg.se känns lite väl seriöst också, men ändå valde jag att gå över hit då det känns lite mer "eget” och som mitt lilla kryp-in där inte alla inläggsrubriker kommer direkt upp på en första sida, så de desperata nattugglorna läser allt jag skriver.

Nej det här blir bra tror jag, tycker det är så roligt att skriva av mig, och dessutom inte nog med det, det är ju så otroligt kul att kunna gå tillbaka och kolla på vad man har gjort tidigare, som en dokumentation av livet under en begränsad period :)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0