DÖ träningshets DÖ

Jag tror att det finns en chans att jag kommer publicera ett inlägg som kommer bli både populärt och opopulärt här och nu. Men jag orkar inte bry mig vad ni har för åsikter, utan det här är bara mina åsikter som jag vet inte kommer förändra något, även om jag hade önskat det.

 


Det handlar om ytligheten vi alla är så besatta av(ja även jag). Alla strävar efter att vinna uppmärksamhet på ytlighet, ALLA gör det! Det går inte undgå. Selfies hit och dit, halvnakna bilder, träningsbilder, naglar, frisörbesöket. När blev någons liv mer intressant för att ”hen” har möjlighet att gå till frisören, fixa naglarna eller ta bilder på att du precis tränat? Prioriteringen av att vara smart, ha ambitioner och vara målmedveten har längre ingen effekt. Ingen bryr sig om tjejen/killen som fick grymma poäng på högskoleprovet, kommit in på en svår utbildning, fått ett bra och välbetalt jobb. Ja visst låter det tråkigt?? Vem skulle bry sig om den personen? Man skulle säga, ” aha fan va nice”, sen är det bortglömt.  Det är mycket roligare att följa den person som lägger upp mest bilder på sig själv halvnaken, kämpar med svanken för att det ska se ut som du har ass, spänner musklerna så hjärnan ser ut att explodera, putar med läpparna och skriver om dagens kesella med bär. Ja, det låter otroligt inflytelserikt, verkligen. (läs ironin)

 


Jag FÖRSTÅR inte varför det är såhär, ALLA påverkas av det. JAG gör det.
På riktigt, tror DU att någon människa gillar dig mer för att du är 5 cm tightare om magen? Är det någon som ser dig som en bättre person för att du gått ner 10 kg? Är det värt det? Jag vill bara skaka om alla och önska att ni såg allting lite annorlunda, ur andra perspektiv, inte följer strömmen ”bara för att alla andra gör det”.

 

 

I slutändan när man har tillräckligt bra saker i livet så prioriterar man inte de extra ”likesen” på instagram. Jag tror många fyller upp just det behovet för att det saknas något annat, personen/personerna i fråga är väldigt svaga och måste få den uppmärksamheten för att känna sig hela, helt enkelt.
Men jag lovar DIG att det är inte värt det. DU kommer hitta något i ditt liv som kommer fylla upp hela ditt hjärta och kropp och du kommer älska dig själv, precis som du är skapt. Kämpa inte för något som egentligen längst inne inte gör dig till en bättre eller gladare person. För det är så det är, majoriteten får hybris, ett ryck att: nu ska jag jäklar ta tag i mitt godisätande, nu ska det där fettet på magen försvinna, thigh gap here i come, bort med kolhydrater, lets go LCHF, osv. Du ödslar bara väldigt värdefull tid, startar ett krig mot dig själv och lägger på dig själv en massa omedvetande ångest genom att välja att leva ditt liv på det viset

 

Tror DU verkligen att lycka sitter i att säga nej till en semla? Att inte stoppa i dig socker? Att vara 3 cm smalare om armarna? Ärligt alltså? Det finns ingen lycka i det, ingen alls. Det är bara en inbillning alla inbillar sig för att minska den stora ångesten som hela tiden smyger sig in i huvud och kropp. För det är precis det du gör, du tävlar mot dig själv. Bygger upp ett försvar mot din egna kropp för att du ska vara som ”din förebild med abs på instagram”.

 

Endorfiner? Ja jag vet vad endorfiner är och jag vet att man känner sig väldigt duktig när man går ut från gymmet och ja jag tycker träning är bra. Men jag blir rent ut sagt ARG på folk som uppmanar andra att börja med dieter, uppmanar om hur farligt socker är och man bara liksom ” men ja sötningsmedlet i din jävla proteinshake är nog top noch för kroppen?”  Och inte nog med att träning och hälsa har blivit till en ytlighetsgrej, som används för att marknadsföra dig själv och din halvnakna kropp.. så jävla FEL, FEL, FEL!!

Tro inte för en sekund att lycka sitter i ytlighet. Vi vill bara tro de för att det är så världen vi lever i ser ut. Tänk på vilka människor DU ser upp till och vad du gör med DITT liv. Vill du verkligen kriga mot dig själv och förbjuda saker i ditt liv som innerst inne bara förstör dig mentalt?

 

Ärligt nu, HUR bra mår inte du när du sitter och äter en påse lösgodis, Ben & Jerrys eller en nybakt kladdkaka med grädde? Du mår underbart! Efter det däremot, mår du dåligt, varför? Jo för att det försvaret och den kampen du byggt upp i dig själv helt i onödan kommer som en attack och slår tillbaka rätt i ansiktet och du får ångest. Ja okej, du får ångest för något som gjorde dig glad den stunden du åt det? Fanns denna ångesten när du var 8, 9 10, 11, 12, 13 år och sprang efter glassbilen? Självklart inte. Varför låter du den finnas där nu då? Vad är skillnaden? Jag säger det igen, det är fortfarande ingen som kommer tycka mer om dig på grund av att du inte stoppar i dig något som höjer din insulinnivå. Hör ni inte hur sjukt det låter? Kan inte bara ALLA börja få in det här tankesättet som jag äntligen har kommit in i? Tänk så LYCKLIGA ni skulle vara, och tänk så mycket trevligare allting skulle bli.

 

Lyft upp era förmågor istället, era talanger, våga satsa, bara kör! Lägg all den energin du lägger på hur farlig en semla är istället på att hitta det du brinner för, våga sticka ut, kämpa för den drömmen du hade som liten, allting är uppnåeligt bara du lägger din energi och tid på rätt saker. Du HAR för lite tid i ditt liv för att tänka på omkretsen på dina lår eller hur farlig fredags-chipspåsen är. Gör det DU känner för och låt inte din hjärna kriga med resten av dig själv. Låt dig inte psykas av människorna som tror att lycka sitter i musklerna. LYCKA handlar om att hitta sig själv, vad du brinner för,  att lyckas, att ha en familj, att vara omringad av bra människor, att leva och ha kul. VÅGA inte tro något annat.

 

Och jag vill LOVA alla, att om ni slutar ge uppmärksamhet till personer som ni tror ger er ”träningsmotivation” så kommer deras ”intresse för träning” försvinna ganska så fort. Utan bloggar, instagram och facebook hade inte ens 1% av alla människor haft sådan hybris. Fuck you facebook och instagram! Egentligen hatar jag er, men det är tack vare er jag har mitt brinnande intresse för att se igenom, och försöka förstå hur människor fungerar. För det är fan en sjuk värld vi lever i ibland..

 

tack för mig, hejhej


kvalitetstid med vänner

såja, då var helgens bravader över och jag sitter på jobbet igen mätt och belåten! Kan väll börja med att ta en liten filmrecension av wolf of wallstreet i fredags. Den var kalasbra, det tycker jag men det var något i den där jag bara kände lite att "njaaa kanske lite to much" typ.. Den hade egentligen ingen vidare handling utan visade bara i princip hur man kan leva i USA om man har störtmycket pengar. Men sevärd helt klart! En riktig killfilm skulle jag säga :).
 
I lördags hade jag tjejerna här hemma och vi lagade lasagne, åt massa godis och skrattade oss igenom hela kvällen med massa girltalk, helt perfekt!
 
Och igår tog jag mig en lång eftermiddagsfika på Espresso House med Josse och Josse, massa mys och skratt där med!
 
Mysig helg helt klart! :)
 
 
 
 

Wolf of wall street

Herre min gud så skönt med Fredag idag hörrni! Har precis avnjutit lite god lunch från Mc D, gott! Ser ut att bli en härlig helg, och idag ska jag träffa frugan!!!<333 och ha lite kvalitetstid med henne och så ska vi på bio, Wolf of wallstreet blir det så skål på det :)!

 

 
 En bild från Summerburst i somras med frun min <3

Utvärdering FORF

Har inte riktigt haft tid att skriva här nu på några dagar, men idag är jag på g och tänkte berätta hur tävlingen gick i helgen!

I 1m kändes han superfin och vi gjorde en toppenrunda med en snabb och felfri omhoppning! Trodde jag.. Visade sig att jag visst hoppat ett hinder för mycket och blev tyvärr utesluten ”/. Väldigt synd, men som sagt han var kalasfin!

 

I 1,10 flöt det också på riktigt bra, men vi fick med oss sista bommen ner i grundomgången, så alltså 4 fel.

Men det var en nöjd ryttare och en nöjd häst som åkte ifrån tävlingsplatsen kl 19 på kvällen..

När jag kom hem var det bara till att hoppa in i duschen och svira om till partykläder, för det väntades 20 års fest för Elin. Hade en sjukt rolig kväll både hos Elin och på krogen, riktigt lyckat alltihopa :)

 

Idag blir det en promenad när jag kommer hem tänkte jag, och därefter hoppträning!

 

Ber om ursäkt för det slitna naglacket, mitt aceton är slut så måste köpa nytt ;)

 


alla <3 dag

God morgon Fredag och Alla hjärtans dag! Känner ni er fulla med kärlek idag? Nja, det gör nog inte jag. Känns som en helt vanlig dag hittills och så kommer det nog förbli. I alla fall tills jag kommer hem ikväll till min käraste. Därefter kan allt möjligt hända :).

Tror inte varken jag eller Robin ser alla hjärans dag som något såhär ”tjohoo valentines-day” som i filmerna. De tidigare åren har vi tagit det rätt så lugnt den 14e februari och inte gjort mer än att ha lagat mat och så. Alla är ju olika, och det som passar oss behöver ju givetvis inte passa andra men så är det :). Hade det nu varit så att Robin planerat någon superduper överraskning så givetvis hade jag blivit glad, det säger jag inte. Menar mer att vi brukar inte göra så stor affär av det någon av oss.

Nåja någon som ska få lite extra kärlek idag tror jag blir Vanten. Har tävling imorgon, så ikväll ska det ridas, putsas, mockas, flätas och spolas så ikväll blir det jag och Vanten. Helt underbart det med :)

 

Imorgon kväll väntar det födelsedagskalas för min käraste Elin som fyller år :)

 

 
 

trött & dan

Ännu en dag bestående av trötthet och orklöshet, det suger. Den här veckan har jag varit väldigt glad att ha min pojkvän, han har tagit hand om mig så fint <3

Extra tacksam var jag igår när jag kom hem från träningen och kände mig totalt utmattad, och tog en dusch och därefter bäddade han ner mig med ett glas vatten och värktabletter och satte på ett avsnitt av Desperate Housewives och pussade mig god natt.


Givetvis är detta enkla självklarheter i ett förhållande, men man ska ändå inte glömma att uppskatta de små tillfällena man blir väl omhändertagen med kärlek och omsorg. Jag är inte sjuk speciellt ofta, och brukar inte må dåligt så därför blev det ett litet extra hjärta till Robin den här veckan <3

 

Som sagt, känner mig lite trött och dåsig även idag, men betydligt bättre än i måndags och igår. Träningen igår gick förresten lite sisådär, helt plötsligt från ingenstans kom vi inte överrens alls jag och Vanten. En enkel övning blev plötsligt väldigt svår. Det löste sig tillslut och vi avslutade med 2 st kanonrundor så det var det viktigaste. Men blir så nerdriven av att bråka med Vanten :(, han är ingen häst man vill bråka med för han vill aldrig något ont så det gäller att försöka se lite bakom alltihopa och tänka varför agerar han si, varför agerar han så.. Så ja, vi fick ett riktigt bra avslut men kände mig ändå lite ledsen när jag åkte hem pga det. Den hästen har verkligen satt sig i mitt hjärta och ingen gillar att ha bråkat med sin kompis <3.

 

 


mysig helg

Då var man tillbaks i arbetsstolen framför datorn igen, måndag var det ja! Helgen har som vanligt sprungit iväg, men den har varit väldigt trevlig.

 


I fredags fick vi besök av Josefine och Kim och lagade pizza tillsammans och åt oss sprängfyllda med godis och andra godheter hela kvällen/natten lång. Började lördagsmorgonen med en stor frukost tillsammans med Josefine, och därefter blev det en promenad i skogen medans grabbarna sov vidare :).

 

På kvällen var det dags för lite festligheter så hämtade upp Elin, så stack vi till alevallen och firade Benna med massa annat folk hela kvällen lång!

Igår blev det en slappesöndag, och de enda knopen jag gjorde var att åka och fylla på kylskåpet med robin, och stallet såklart.


Och igårkväll intog vi ”söndagsmys-positionen” i soffan framför TVn ihopburrade i en filt, och kollade på filmen Prisoners. Sjukt bra film som alla borde se och tror inte någon skulle tycka den är dålig!

 

 
 
Även fått håret ny färgat i helgen, så passade på att fräscha till ögonbrynen också, väldigt nöjd med den formen jag har fått nu samt tjockleken. Är väldigt petig med mina ögonbryn, och jag har testat alla möjliga former på dom, tjocka, smala och blabla. Men nu så! nu är dom precis lagom så att jag kan fylla i dom lite granna men ändå gå utan ifyllnad(som bilden). När jag färgade håret passade jag nämligen på att dra lite med färgpenseln på den inre delen av brynet så nu är det perfa (Y)!

lost still back

Här har det ekat tomt i ett par dagar, men så är det ibland :)
blev ingen tävling i helgen pga det tråkiga vädret och kylan, jättetrist men vad ska man göra. Tar hellre det säkra före det osäkra när det kommer till att ge mig ut med transporten.
Men vi taggar till inför FORFs tävlingar nästa helg istället, blir ju bra det med! :)
 
Vanten har för övrigt gått som en KLOCKA nu i drygt 2 veckor. Han har verkligen lossnat och arbetar med helt rätt muskler. Det är verkligen superroligt! Inte nog med det, utan hoppträningen igår gick riktigt riktigt bra. Bästa känslan jag fått på honom hittills tror jag. Åkte med ett leende hela vägen hem :).
 
Nu sitter jag på jobbet och har lite till jag ska avklara här innan jag kan åka hemåt. Vanten ska nog få sig ett lugnt och lösgörande pass idag. Känner för att ge ´honom lite extra kärlek och gulligull idag, dvs tusentals mer pussar än vad han brukar få, min lille gobbe <3.

Därefter ska jag åka hem och sjunka mig ner i soffan med något gott tilltugg och avnjuta senaste Pretty Little liars avsnittet som kommit ut idag, LYCKA!!
 
han är helt Amazing denna hästen
 

RSS 2.0