Torsdag - keep your head up!

Heej hoo :) sitter på jobbet och har precis tryckt i mig lite kassler med ris och broccolli till lunch, mumma!

Har sådan jääädrans träningsvärk sedan passet igår, wow vad den här kroppen behöver tränas upp ordentligt! Men det kommer ju så småningom, gäller bara att hålla sig på spåret och hålla motivationen uppe, men det ska jag nog klara(Y)

Efter jobbet blir det som vanligt hem och äta lite och därefter bokföring 18-21.00. Torsdag = vilodag!!



Idag är jag lite orange tack vare mina sköna byxor från Please :)


Mot gymmet!

Mot gymmet för lite powerdance och några kilometer på rullbandet, grymt! :)


Done!

2 st hästar ridna, gick fint :) nu hem för lite mat och sen sova, natti!


Mooorning

God morgon! Sitter på kontoret och ska få lite arbete gjort tänkte jag, ville bara snabbt slinka in med resultatet från zumban igår! Och ska jag vara helt ärlig så kommer jag nog inte gå på det passet igen, tyvärr "/ tyckte det gick till precis som på reklamerna och tyckte det var på gränsen till barnsligt faktiskt. Inte blev det roligare när jag knappt hängde med i koreografin heller haha ;)!

Imorgon blir det afro igen, för det gillade jag! Får leta upp något annat pass jag trivs med bara. För ca 2 pass i veckan tänkte jag klämma in totalt :)

Idag blir det stallet efter jobbet och motionera lite hästar :)!


måndag på jobbet!

Publicerade ett inlägg från min mobil igår, som handlade om hur gott jag tycker toast är. Skitappen fungerar inte såklart och inget inlägg har kommit upp. Tror dock inte att det var det absolut roligaste inlägget att läsa i vilket fall :) (men fan vad toast är gott!!!) oups hehe :)

 

Idag står ett zumba pass på schemat (Y) Ska bli lite intressant! Har bara sett det på reklamer och liknande, och ska jag vara ärlig tycker jag bara att det ser löjligt ut med TV-SHOPS ihopklippta överdrivna reklam om hur zumba förändrar ditt liv, (HAHA x)!)

 

Men tänkte därför ta mig i kragen och testa det själv istället! Gillar all rörelse till musik, så tråkigt tror jag inte att det blir iaf :)!

 

Gnagaren Ida :)

 

 


Söndag

Mot farmor min för lite söndagsmiddag! :)


Myys

Ansiktsmasken på, maten i ugnen, tvn på och ljusen tända! Blir en mysig lördag<3


Löööördag

Ååååh fan vad bra filmen var igår!!! Riktigt grym alltså, hoho tumme upppp (Y)!!! :D

Trilskas fortfarande med min förkylning och känner bara för att vara hemma ikväll, så det blir väll så:) lite kvällsmys med mamma och pappa (Y)

Ska ut på en promenad senare också, på med kläderna alltså, kallt!!!!


Unfair

It really sux when bad things happens to good people, so u just put on that smile and try to make the most of it,
At least try..

I love you ❤


Trött Torsdagseftermiddag!

Torsdag var det då ja, har en liten fikapaus på jobbet just nu så sitter och gnager på en clementin :) Efter jobbet blir det som vanligt iväg på bokföringskurs. Vi har förlängt kursen med 30 minuter, så nu sitter vi från 18.00-21.00 varje Torsdag. Ganska strängt, men förmodligen behövligt..!

Imorgon ska jag och bästa Josefin på biopremiären av EGO, spännande för jag har höga förväntningar på filmen minsann!

 

Annars en väldigt händelselös dag faktiskt, men vad gör det? Jag är förkyld som en apa och har inte ork till något annat ändå! :)

 

 

 

 


Done!

Sådär ja, då var dagens PW avklarad, brrr vad kallt! Men ack så skönt :)!

Natti natti <3

(update, detta inlägget la jag upp igår kväll, blogg skit-appen Som inte skall fungera såklart)

 


Sådär ja!

Såja! Då var bägge hästarna färdigridna och klara, och jag själv har nog fått köldskador på mina stackars ben.. Jäävlar vad kallt :(! Men både fnatte och nikita var superfina så jag åker hem ganska nöjd:)!


Tisdageftermiddag!

 

Ooh, tuff dag på jobbet idag! Förkyld som attans, och hostar och harklar mig. Försöker helt enkelt klara mig genom dagen med hjälp av Ipren.. :/ Tusan med att jag skulle gå och bli sjuk nu! Jag och Josefin skulle fixa klippkort på TK , och vi skulle gå på ännu ett danspass tillsammans, men det fick vi skjuta upp tills nästa vecka.

 

Idag får jag bara försöka rycka upp mig, och trotsa min förkylning. För i eftermiddag har jag lovat att motionera hästar åt Evelina! Så det blir raka vägen till stallet för min del efter jobbet.

 

Har ändrat lite på bloggen här nu, vill kunna ladda upp högupplösta och stora bilder nämligen, så fick sitta och pilla en stund i stilmallen men tillslut blev det ju riktigt bra ju! :) (syns det inte, tryck F5)

 

 

Slänger upp ett litet sommarcollage med härliga sommarbilder, buuuu kan det bli sommar nu tack?!

 

 

 
 

 


test


större bilder test

 

Test


Söndag

Precis kommit in från en lång runda med Boss! Blev över 1 mil vi gick och plumsade i snön, och nu ligger vi totalt avdäckade på golvet båda två:) blir till att ta mig en lång och skön dusch nu tänkte jag!

Igår blev det myskväll här hemma med Robin och Josefin! Godis, film och kortspel förgylldes kvällen med:) och massa prat och mys såklart!


Kalas!

Mot kalas för lilla Emilia som fyllt år! Pusselipusss


I mina favorit byxor:)

Har man ett par favvo byxor, så har man alltså! Får nog köpa ett par likadana snart innan jag sliter ut dom haha:)
Älskar dessa jeansen, de är sköna, lagom stretchiga, lagom midjehöjd, och töjs inte efter en användning, utan sitter som en smäck och ja, jag bara älskar dom:) köpta på Gina tricot för runt 500 lappen, och lyckades bli storfavoriten i garderoben! Ja, högt över förväntan i alla fall:)

Idag är det ju fredag också, såå skönt!! Trilskas med träningsvärk från i onsdags, och förkylning och sved i halsen!
Mmmmmmm lugn mysig fredagkväll väntar ja:)!


Göööööött

OMG Säger jag bara!! :D passet igår alltså, fy satan vad kul det var!! Jag hängde med så gott som jag kunde, och jäklar vad det kändes i kroppen, både under passet och nu i efterhand hehe;)

Helt slut i kroppen när vi gick där ifrån, jag och Josefin(Y)

Blir till att åka på samma pass nästa vecka, och fixa ett klippkort då också tänkte vi, och sedan göra det här 2 ggr i veckan. Perfekt! :D


Batik jeans!

Sitter här och kollar på de nya ritningarna jag precis fått på huset, och jag säger WOW! Vad jag längtar alltså. Det byggs och hålls på för fullt, men det är mycket som skall göras så det tar ju sin lilla tid.. tålamod Ida, tålamod!

Peppar inför afro passet jag och Josefine ska på senare, hoppas det är något jag gillar! :D


At work, Working!

Sitter på jobbet och ska snart avrunda arbetsdagen tänkte jag. Ska möta upp pojkvän och iväg på ett bankärende här i Falkenberg tillsammans. Fortfarande proppmätt efter lunchen, men ska nog försöka orka med en liten fika med älsklingen också tänkte jag :).

Har bokat in mig och josse på ett Afro powerdance pass imorgon på TK också! Ska bli super duper kul!! :D


Då var det måndag igen!

Måndag är här igen! Helgen sprang iväg ruskigt snabbt som vanligt.

Kalaset i lördags blev väldans trevligt, god mat och härlig stämning! Gjorde olika lagtävlingar, och skulle tillsammans svara på frågor om Pontus och det lag som fick mest rätt svar vann givetvis. Jag var lagledare, så jag fick även agera lite moves på scenen, haha!  När klockan började närma sig midnatt, fick jag tag i  Josse som inte hade mycket för sig, men kom snabbt in till stan och därefter fortsatte kvällen/natten ute på krogen tillsammans, fina Josefin <3!

 

I söndags stod jag och Robin hela dagen och målade brädor(!). Ouf autch vad vi slet!! Från att vi vaknade, fram till 18-19 på kvällen. Efter det åkte vi och belönade oss själva med en varsin pizza och desperate housewives och sen somnade vi skönt vill jag lova!

 

Idag står inte mycket på schemat, en PW skall jag få gjord. Annars är det helt coolt hela kvällen, gott :)!


Härlig lördag!

Började dagen med en lång powerwalk vid havet, sjukt härligt! Hade all energi i världen och kände att jag kunde fortsätta gå i evigheter, men fick tillslut avrunda och gå hemåt. Härlig start på dagen i alla fall och en god frulle på det (Y).

Nu väntar jag på att pojkvän ska komma hem och ikväll blir det 25-års kalas på morfar's i stan. Kusin Pontus är det som skall firas, blir kul :)!


10 Januari

Jag och baby en härlig kväll på Kreta i höstas! :)

Jaha, Torsdag var det redan. Förmodligen den segaste dagen på hela veckan om ni frågar mig..;)

Ingen speciellt händelserik dag faktiskt, bokföring 18-20.30 ikväll. Nog får jag väll medge att det inte behöver hända speciellt mycket mer en dag som denna, jag är ganska så trött i både huvudet och kroppen när jag är hemma vid 21. Då är det dock ganska skönt att gå och lägga sig och veta att du ska vakna upp till en fredag, hehe :)

 

 


9 Januari

Hej där! :)

Nu sitter jag  och smaskar på ett äpple här i min receptionshörna och tänkte ta en lite tidig fikarast. :)

Har träningsvärk sedan jag var och red igår, ajaj! Blir till att gå en lång och skön PW sen när jag kommer hem!
Har egentligen fortfarande tid att utnyttja på mitt gymkort, men jag blev ju så vansinnigt arg på actic för någon månad sedan, så jag vill helt enkelt inte gå dit.
Funderar på om jag ska köpa ett nytt någon annanstans mest för att få behörighet till olika pass, Dans, boxning, spinning mm som jag inte fick på actic, trots en skyhög betald avgift!
Vore kul att gå på pass kanske 2 ggr i veckan iaf. Någon kompis som vill hänga på? Hojta till ;) hehe.

 

Imorgon sätter bokföringskursen igång igen efter dryga 2 veckors vila. Japp, keep your head up Ida (Y)

 


Ät mindre, Ät rätt, motionera mera!

Jag tänkte bara skriva lite om hur jag ser på kost, träning, hälsa och välmående osv. Det är en sjuk träningshets just nu ute bland alla både vuxna som unga och det kan nog ingen undgå tror jag. ”strong is the new skinny”  -  soo, i’ve heard..

 

Jag tänkte bara berätta hur jag ser på det och då utgår jag helt från mina egna erfarenheter, men också till stor del utav enbart sunt förnuft. Utifrån det jag skriver,  vill jag visa att jag tror på att den långsiktiga och stabila vägen är grunden till en fin kropp, samt ett inre välmående. Det är ingen konst egentligen, det är faktiskt ganska simpelt.

 Alla har olika ideal, och alla har olika förutsättningar till att nå önskat resultat. Det ska man inte glömma. Vissa får kämpa hårdare än andra, och för den ”gruppen” kanske man får se till att ta några genvägar för att uppnå ett bra resultat. Det köper jag, men nu pratar jag om den andra gruppen. Dvs de 90% som svälter sig själva, styrketränar dagligen, utesluter matgrupper osv.

 

Återigen, alla har olika förutsättningar och om jag tar mig själv som ett exempel så har jag och har alltid haft en väldigt stor kärlek till mat. Jag älskar mat! Trots det har jag experimenterat och försökt ersätta riktig mat från naturen med x- antal medel. Kom igen? Människor har funnits i tusentals år, och inte satt man och sörplade på en Nutrilett shake för 100 år sedan?

 

Det finns vetenskapliga bevis på vilken mängd näring en människa skall få i sig om dagen. Ändå utesluter vi de absolut viktigaste näringämnerna i olika dieter. För vad? För att gå ner i vikt?
Absolut, det säger sig självt, går man på underskott av någonting så går man ner i vikt. Men är det inte då givet att något annat i kroppen slutar fungera korrekt? Har det inga nackdelar med att strunta i viktiga näringsämnen? Självklart(!) har det sina nackdelar. Det påverkar enligt mina erfarenheter, huden, håret, koncentrationsförmågan, immunförsvaret och till stor grad trötthet.

Men vem bestämmer vad som är bra mat? Alla tycker ju olika?

Jag tänker såhär att allt du kan utvinna i naturen, är bra mat. Dvs potatis, ris, kött, frukter, nötter, bär, grönsaker, spannmål, mejeriprodukter till exempel.

 

Om det är något man ska undvika, så tror jag att det är de ”konstgjorda” livsmedeln. Dvs allt i form av pulver(pulvermos, pulversåser osv), godis, läsk, mm.  Kan väll missuppfattas förmodar jag, men man får ju ha lite känsla för det där. Menar ju inte att ett knäckebröd inte skall ätas, för att de är gjort på fabrik. Nej så menar jag inte. Men där förmodar jag att man drar sin egna gräns på hur man vill uppfatta det. Visste ni att en C-vitamintablett, motsvarar näringen av 37 apelsiner? En liten liten tablett motsvarar den mängden! Det är ju inte riktigt rätt det heller. Och de som säger att frukt är onyttigt, innehåller kolhydrater osv.. haha skrattar åt det! Det innehåller alla näringsämnen som vi behöver för att växa och vara glada!

Jag tror på att äta lite av allt, och ha en balanserad och varierad träning upptill. Visste ni att det är bevisat att folk som håller igång sig i form av jogging, promenader osv, visar på längre levnadstid än en person som kontinuerligt tränar styrketräning? Det är lite intressant tycker jag :).

 

Jag tror att den enda vägen till att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt, är att bara äta mindre(dvs mindre portioner). Och röra på sig mer. Hur mycket mindre man skall äta är såklart individuellt och beror på person till person. Energi in, energi ut kort sagt. Inte så svårt, utan det gäller att förbränna mer än vad du stoppar i dig.

Däremot är det ju såklart en svårhet eftersom att dagens samhälle ser väldigt annorlunda ut till skillnad från förr i tiden. Idag sitter man vid datorn, åker buss/bil, spelar tv-spel, sitter vid skolbänken 6(!) timmar om dagen, sitter på kontor osv osv. Vi får inte samma naturliga motion som vi människor fick förr i tiden. Därför är det viktigt att man skapar sig en annan daglig motion som passar dig och som är hälsosam!

 

 Jag har försökt mig på det mesta, och inget ha gett ett bra eller långsiktigt resultat. Som det är nu äter jag lite utav allt, i lagom mängd och mår så bra utav det. Man får testa sig fram och se vad som passar var och en. Jag äter mer under dagen och mindre på kvällen, för det mår jag bäst utav.

 

Jag är jätteglad att jag har lärt mig hur jag ska göra och vad som fungerar för mig och min kropp.

 Men kort sagt, det är väldigt enkelt. Ät enligt tallriksmodellen, men MINDRE portioner, undvik godis så gott det går och rör på dig dagligen, så ska du se att midjan minskar och att humöret ökar :D

 

 

Den här bilden tog jag av min vän, för jag tycker den är värd att studera och ta sig en liten tankeställare till..


Nyttigare tacopaj på mandelmjöl och fiberhusk! :)

Igår blev jag sugen på att tillaga en tacopaj, och den blev hur god som helst! En lite nyttigare variant körde jag, där jag ersatt vissa ingredienser med mandelmjöl, fiberhusk och kesella istället.
Blev jätteglad över resultatet för den var verkligen skitgod! ;)

Tänkte dela med mig av receptet och hur jag tillagade den, så här kommer det:) :





Sätt ugnen på 200 grader.

Använde mig utav 500 g nötfärs, 1 paket tacokrydda(kunde enkelt tagit 2 paket istället). Tillagas utan konstigheter, tillsätter också 1 burk med majs i köttfärsen när den brynts färdigt.

Pajskal

4dl mandelmjöl
50 g smör
1 msk fiberhusk
1 ägg
1 dl kesella

Skär smöret i små tärningar. Häll mandelmjöl, fiberhusk och salt i en bunke. Lägg ner smörtärningarna och knäck i ägget och häll i kesellan.

Blanda samman degen en minut med visp/händerna tills smöret har arbetats in. Bred ut smeten med hjälp av en slickepott(eller händerna) i en smord pajform(rund).

Ställ in i formen i kylen att stelna i ca 10-30 minuter, så sjunker den inte ihop under gräddningen. (Tillaga köttfärsen sålänge.)

Förgrädda därefter skalet i 5 min på 200°.

Stanning:
2-3 ägg
2 dl mjölk
1 dl ost
1/2 dl kesella

Vispas ihop.

Bred ut tacoköttfärsen över det förgräddade pajskalet, bred ut jämt över formen.

Häll stanningen över hela formen och köttfärsen.
Avsluta med skivade tomater och ost som ett täcke över hela pajen. In i ugnen på 175 grader. Ca 40 minuter.

Klart!

:)

(fick ta en bild från Google, men precis såhär såg den ut innan gräddning)


<3

Världens finaste 20 åring! :)


Födelsedagsfirande!

Födelsedagsfirande på G! Grattis min älskling!! <3


Fredag(Y)

Härligt med fredag! Varit ute på en lång pw med hundisarna, städat lite granna och duschat, är väll det jag hunnit med idag:). Ikväll blir det bio med föräldrarna och älsklingen, Jack Reacher med Tom Cruise blir det, har höga förväntningar:).


Imorgon fyller Robin hela 20 år, och det ska givetvis firas(Y) hihi min älskling <3 <3!!


Nyårsfirande!

Nyårsfirandet över, och likaså min julledighet. Dvs tillbaks till vardagen igen. Skönt om jag får säga det själv faktiskt! Visst har det varit skönt att vila upp sig, men det har också resulterat i extrem lathet och sjuka mat- och godisrutiner, usch lite ångest nu i efterhand ;)!

I vilket fall som helst, så tänkte jag bara slänga upp ett par bilder från självaste aftonen :) Började kvällen med mat och mys hos Josefine och gick därefter vidare till Sebastian för mer festligheter, och sen efter 12-slaget åkte vi faktiskt in till stan (Y). Bra kväll med härliga människor!


RSS 2.0