torsdag already!

Ja då var det torsdag igen ja, den segaste dagen på hela veckan? tror det..
Har som vanligt bokföring 18-21 ikväll, men innan dess tänkte jag åka en snabbis till Fridisen som fyller 20 år idag och gratta henne och ta ett litet farväl också då hon åker tillbaka till Thailand på lördag igen "/
 
bokade precis in mig på ett nytt pass också, på lördag förmiddag. Spännande :)
 

Gestuz <3

 
Hej hopp!  Tänkte bara slinka in med ett litet snabbt inlägg här och nu.
Sitter ju på jobbet, och därefter blir det som varje onsdag nu ett powerdance pass  kl 18 tillsammans med mammsen min! Har förberett henne på att det kommer bli svettigt, men det är ju bara helt perfekt, love it ;)!
 
 
 

shop til you drop? no! save so you can be on top :)

Ibland blir jag så trött på mig själv alltså..

Kan väll börja med att säga att för några månader sedan tog jag mig ann en stor utmaning. Jag skulle få iordning på min ekonomi ordentligt. Det fick jag visserligen ganska snabbt efter att jag flyttat hemifrån och till lägenheten med  Robin. Tidigare har jag liksom inte riktigt förstått varför jag skulle spara pengar i sådan ung ålder?
Fick ju mig definitivt ett wake-upp call när jag flyttade hemifrån dock. Jag bestämde mig för att få riktig ordning på ekonomin min, och jag är ganska envis när det kommer till utmaningar skall ni veta. Så kort sagt. Tror det finns ett inlägg längre bak i bloggen för några månader sedan när jag bestämde mig för att sluta upp att handla så mycket kläder och lägga pengar på ren skit. Och efter det har jag skött mig exemplariskt om man får skryta lite.
Nu bor jag återigen hemma hos föräldrarna visserligen, men där betalar jag hyra, jag har ett hus som håller på att byggas, resor jag vill göra och saker jag vill ha. Men hur skall jag kunna uppnå allt detta utan att spara? Nej det är galet.. Spelar ingen roll vilken ålder man är i, du tjänar alltid på att spara och lägga undan pengar vare sig det är en liten summa, eller större summor. Allt efter olika förutsättningar givetvis!

 

 

Jag kan babbla på hur mycket som helst om detta, men det var inte det jag skulle komma fram till..

 

 

Nej, utan som sagt så har jag varit helt ifrån shopping i ca 3 månader. Unnat mig något då och då, men inte alls i en sådan mängd som tidigare. Har varit jättestolt över mig själv, och jag har sparat väldigt väldigt flitigt. Är man ifrån något tillräckligt länge så vänjer man sig verkligen av med det och det är precis vad jag har gjort.

 

Nu för några veckor sedan började jag dock få upp tankarna i huvudet att ” men nu kan du unna dig något rejält minsann, gör det, du förtjänar det” –okeej, *klick*klick* och där var en jacka påväg hem på posten, *klick*klick* lite träningskläder också, *klick*klick* ett par skor också, osv osv alla vet hur det går till det där haha;)

 

I helgen var jag i stan och handlade på mig rejält med saker också, och jag bara aaaah nu räcker det.. fanns inget stopp liksom. Ganska sjukt hur snabbt man faller tillbaka i någonting. Just nu håller jag fingrarna borta från datorn för att inte beställa en till jacka, som kan hänga bland de andra 20 jag knappt använder. Nejnejnej! Bara vaaa stark :) Enklare sagt än gjort? Oooh yes!!

 

Men nu känner jag samtidigt att jag ändå befinner mig i det stadiet att det är okej att köpa lite saker hit och dit, som jag behöver.  Har en jättestadig grund och goda rutiner i min ekonomi nu och det känns gryyyyymt! Något jag förslår till alla faktiskt då jag vet det finns många andra crazy shoppers där ute :)
dont spend it, save it!
 
YES!
 
NOO!

Trött och seg!

Aaah helt slut som människa...!! Varit i stallet hela kvällen och nu blir det bara till att äta och duscha och därefter slänga på en film och krypa ner med min fina<3


Färgglad idag :)

Idag känner jag mig lite färgglad minsann, men blått är flott var det va?:)

Nu är jag påväg till gymmet för ett bodystep pass, aaah kill me..


Hår problem, HJÄLP!

 
aaaaah, nu blir jag så trött.. alltid skall det vara något jag har beslutsångest över!
Jo nu är det så att jag börjar tröttna på mitt hår såklart..Inte så konstigt i och med att jag får göra besök hos frisören var 7-8e vecka för att färga min utväxt som så gärna gror fram på drygt 1 vecka. En riktigt synlig utväxt är nog det fulaste som finns tror jag, och hade jag varit naturligt blond hade jag givetvis hurrat för det! Men så är ju nu då inte fallet, utan jag är mörkblond/sand färgad i mina rötter. En riktigt fin ljus naturlig blond hårfärg är faktiskt ganska ovanligt, men grattis till er som har det! Jag är er evigt avundsjuk :)
 
Har googlat runt en massa för att få lite inspiration till hur jag ska fixa till kallufset och har kommit fram till att jag vill göra en liten mix :) ska försöka följa mina naturliga drag så mycket som möjligt med en lätt blond ombre och lite highlights tänkte jag. Tror det kan bli grymt snyggt och jag slipper problemet med utväxt helt.
 
Petig som jag är så vet jag ju inte hos vilken frisör jag skall låta sig ta sig an detta. får grubbla på det ett litet tag till innan det sker någon förändring tror jag ;)
 
slänger upp lite bilder på vart jag fått min inspiration ifrån, och den sista bilden är den jag skall gå efter!
 
 
And voila! this is how i want it :) med lite skarpare slingor uppill det, Kan det bli bra tros? ;)
 
 
 

Brödbak!

Bakat bröd med mamma hela eftermiddagen:) blev frallor, en limpa och sedan mammas scones!

Här är receptet på limpan:

5-6 dl filmjölk
2 dl rågkross
1 dl linfrön, hela
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
0,5 dl sesamfrön
Ca 1 dl torkade aprikoser, hackade
4-5 dl grahamsmjöl
1,5 msk bakpulver
2 msk mörk sirap

Blanda alla ingredienser till en tjock "smet" och gegga ihop till en deg och garnera med pumpakärnor och flingsalt i en brödform- grädda på 180 grader i ca 1 timma

Frallor:

4 dl grahamsmjöl
2 msk linfrön
1 dl havregryn
500 g kesella
3 tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
1 krm salt

Gegga ihop till en deg och rulla ut till ca 8 bullar! Pensla med lite ägg på och strö över lite pumpakärnor på toppen, in i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter :)

Suuupergott!!!




Maaaat

Mmmm lika gott som det ser ut:)! Plättar med hallon, blåbär, banan och lite jordgubbssylt! Plättarna slängde jag ihop på bara någon minut med 2 ägg, 2 dl mjölk och 2 msk fiberhusk, super enkelt!:)


Shopping och myskväll! :)

Försökt lägga upp ett inlägg från mobilen under dagen, men det gick ju givetvis inge vidare! Haft en jättemysig dag på stan idag tillsammans med Josefin. Blivit en hel del shopping får jag lov att säga, men det är alltid skönt med lite påfyllning i garderoben :) 
Därefter blev det lite käk! En gudomligt god sallad på Bar mezzo, mumma!

Men nog med småpratet! Det var ju bara senast jag igår jag la upp bilder på olika barbour jackor och bestämde mig för att jag minsann ska hitta en sådan. Varit inne på en hel del på internet och kikat runt, men då utländska hemsidor! Var väldigt nära på att klicka hem en, men bestämde mig för att kolla upp det lite nogrannare med utländska storlekar osv innan jag gjorde en beställning.
Och idag var jag inne en liten runda på Gant här i halmstad, kollar lite skjortor osv och från ingenstans så hänger där en så otroligt fin barbour jacka, och jag provade den och den satt som en smäck!! Riktigt jäkla snygg :) Hade inte samvete till att lämna den, så kort och gott.. jag köpte den! AAAH, SÅÅÅ NÖJD!! 
 
Nog med det, nu är jag hemma igen och ikväll blir det lite familjetid. Bara jag, mamma och pappa hemma och syster är på besök! Blir hasselbackspotatis, schnitzel och sås och därefter lite annat gott och melodifestivalen. Underbar dag och en urmysig kväll :) glad tjej här!
 
 
 
Och här är en liten smygbild på jackan, goorgeousss :))
 
 

Havregrynsgröt är gott :)

Ätit en god tallrik havregrynsgröt med banan och äppelmos, mums:)) ett kokt ägg också! även hunnit med en liten pw på ynka 4 km!

Nu ska jag in till stan en sväng och gå och strosa lite och se om jag hittar något fint och sen luncha med Josefin :)


Mat och mys!

Blev en mysig kväll igår med mitt hjärta! Var och åt kinamat, nästan helt ensamma på restaurangen och avnjöt oxfilé och kycklingspett i jordnötsås var inte helt fel, mmmm :) sen satt vi kvar på restaurangen och drack lite och bara pratade och hade det trevligt och därefter åkte vi hem. Blev en jättemysigt kväll :)


Ostomelett!

Lunch, gott :)! Ostomelett gjord på 2 ägg, en skvätt mjölk och en näve riven ost. Chiliflakes och peppar på det! Mums! :)


barbour vintage quilted jacket

 
want one, got to have one!!
 
 
Goooooorgeous!!!
 

I stared up just to see Of all the faces


Lasagne!

Mmmm lunch, lasagne mums!!!


Dagens träning, done!

Såja! Då var dagens pass avklarat:) 3 km på rullbandet och 55 min powerdance, göötttt :) nu blir det bara till att åka hem och käka, duscha, kolla sista avsnittet prison break och sen nana!
Natti natti<3


rida hästapålle :)

Hej där! Idag känner jag mig trött och seg, sovit lite dåligt i natt. Legat och vridit och vänt hit och dit och inte fått någon alls ro.. jobbigt när det blir så ”/
Men det är bara till att piggna till i huvud och kropp, för efter jobbet blir det raka vägen till stallet för att Nikita och Fnatte skall få sig lite motion.
Har inte mycket mer att skriva än så faktiskt, så tjaaaråå!!

 

finis fnatte :)

Prison Break!

 

Ny dag, ny vecka. Måndag var det ja! Har inte så mycket skojsigt att skriva faktiskt. Helgen har varit så otroligt lugn och skön, precis som jag önskade :) Fortsatt in på mitt och älsklingens Prison Break maraton, och nu är vi redan i mitten utav sista säsongen.. men dör ju så bra det är!! Blir ju bara mer och mer spännande för varje avsnitt som går, men undrar hur det kommer sluta. Tror jag få kolla de sista avsnitten idag :)

 

Igår var jag på ett spinningpass, fyfan vad jag pressade mig själv alltså haha svetten bara rann och pulsen gick på högvarv i 40 minuter! Men go känsla efteråt givetvis :)

Idag blir det Body step.. åh hur ska jag orka det.. nej skojar, det är jätteroligt så det ska bara bli kul även fast det uttryckligen dödar mina ben och min rumpa, men så det ska vara hoho!

 

 
Min alldeles egna Michael Scofield!! hahaha kan inte sluta tycka Robin är väldigt lik huvudkaraktären i Prison Break alltså <3!

Pauluns musli <3

Om man kunde leva på det här... muuuummaa!!! Pauluns <33

Spinningpass kl 17.00 väntar, work it:))


Fredag, såååå sköööönt!!

 
 
Fredag var det ännu en gång! Veckorna går verkligen så sinnesjukt snabbt, så jag hinner knappt med..
 
 

Trött och sliten är jag idag!  Haft fullt upp på jobbet hela dagen non stop, hunnit slänga i mig lite lunch någon gång där emellan men annars jobbat, jobbat och jobbat. Puuuh…!!!

 

Idag har jag ett Afro pass kl 17.00, alltså direkt efter jobbet. Får använda min sista krafter och pressa mig igenom det passet, men tror knappast jag ångrar mig efteråt(Y) för då blir det bara raka vägen hem och äta god kvällsmat och ha filmkväll med min älskling! Känns väldigt behövligt med lite kvalitetstid faktiskt, varit ett par väldigt hektiska helger dess förr innan och det finns knappast något som är mer avslappnande och härligt än en riktig myskväll, jag är ju en riktig mysmänniska jag :)

 

 

 

 

 


Lång torsdag!!

Usch och fyyy vilken lång dag!!

Började med begravning i Malmö vilket givetvis var sorgligt och hemskt :(( behöver inte gå in på detalj, men en begravning är ändå en begravning, och berör otroligt mycket vare sig man har en relation personen eller ej! :(

Efteråt åkte vi en snabbis till Ikea och Väla! Åt en förvånansvärt god sallad på Ikeas restaurang faktiskt! Det trodde man inte :)!

Efter det blev det hem och var en stund hos Dannie och tesse, därefter raka vägen tull min kurs från 18-21. ( ja jag har rast nu )

Vill bara hem och sovaaa, plzz let mee...


skön tisdag!

 

Hellu! :)

Var på Body step igår på gymmet, och jisses vilket pass! Hade blodsmak i munnen efter 30 minuter :O. tänkte jag skulle ta någon kilometer på rullbandet efter passet och så, men nej tack jag ångrade mig snabbt! Kände hur vart enda liten muskel i kroppen skakade hela vägen hem i bilen. Haha inte har jag den bästa konditionen iaf, det är ju bara att konstatera. Men det kan ju bara bli bättre! :)

 

Snart är arbetsdagen avklarad med, ska åka till Stenslund och motionera lite hästar åt Evelina :).

Jag och Robin började kolla på Prison Break för ca 2-3  veckor sedan, och vi är redan inne på säsong 3 haha! Galet bra serie det där :D

 


socker är ett gift

Sådär ja! Då var helgens härligheter över, bokstavligen.  I Fredags blev det tacos och mys hos Robins mormor :) Kollade Gladiatorerna, pratade och hade det allmänt mysigt! Och upp till det, en massa godis, choklad och läsk.

 

På lördagen kom Josefin till mig, och vi hade en riktig myskväll med massa prat, melodifestivalen och upp till det, pizza, godis, nötter, glass, choklad och chips
På lördagen vaknade vi upp och kollade på The last song, med Miley Cyrus och Liam Hemsworth i huvurollerna, love that movie :) Och upp till det åt vi Kladdkaka och chips..

Därefter åkte vi in till stan en runda och åt på max, köpte glass, och läsk och bara gled runt i bilen..

Kortfattat kan man konstatera att den här helgen har varit allt annat än nyttig.

 

Och visst är det underbart att trycka i sig ”godsaker”, men jag har ju ändå ändrat om mina kostrutiner för några månader sedan, och äter betydligt mer hälsosamt nu. Brukar unna mig ”godsaker” någon gång i veckan, men annars håller jag ganska hårt på att utesluta skitmat, och massa socker i onödiga mängder.

Mina ändrade kostvanor samarbetande med regelbunden träning har fått mig att känna mig så otroligt mycket piggare, både på in- och utsidan.

Mitt hår har blivit otroligt starkt och inte lika ”matt”  i färg, mina naglar växer som tusan, och är riktigt starka och slittåliga. Min hud har fått mer lyster, och mindre uppkomst utav orenheter. Min återkommande huvudvärk har i princip försvunnit helt, och jag är pigg och rask i benen hela dagarna långa. Ja, resultaten är verkligen tydliga och det är superkul! För 1-2 år sedan skulle jag aldrig tro på om någon kommer och säger till mig att mina kostvanor skulle kunna påverka mitt psykiska- eller fysiska mående.


Men det jag skulle komma fram till, är att efter denna helgens onekligen äckliga intagande av skit, så otroligt nog reagerade min kropp direkt på det.
Inatt har jag legat och vridit och vänt mig fram och tillbaka, vaknat och varit riktigt kallsvettig. Inte fått någon sov-ro över huvudtaget. Och inte nog med det, när det var dags att gå upp gick jag in på toaletten och kollade mig i spegeln, och hade fått röda utslag runt hela ögonen och i pannan, och jag bara – wtf?? Men efter några minuter förstod jag, och drog slutsatsen av att det är min kropps reaktion på skräpet jag uttryckligen tryckt(!) i mig under helgen.

 

Ganska fascinerande, eller hur?

 

Menar inte att jag kommer lägga av helt med skitmat, eller godis eller liknande efter det här, det hade jag inte viljat. Men att göra sig oberoende av det, och ha goda kostvanor ger verkligen en effekt på kroppen som man inte trodde fanns och jag uppmanar verkligen alla till att se över konsumtionen av socker och skräpmat som man stoppar i sig :)

Som josefin alltid säger,

 

baaaaaajs!!


Freeedag, i love it!

 

Heej håå vad veckorna går! Nu var det Fredag igen, känns som att jag skrev det i förgår? I vilket fall som helst, är det alltid lika skönt med helg. Får se vad denna har att bjuda på, men en lugn och skön helg väntas nog förhoppningsvis.

Alldeles strax lunch, ska äta min suupergoda omelett med lingonsylt till, mmmm :) Finns nog ingenting som är mer lättlagat än en omelett. 2 ägg, en skvätt mjölk, och skivad bacon! Och givetvis lite peppar och chiliflakes på det.

 

Ikväll tänkte jag laga ugnsgratinerade Köttfärs och Chilifyllda paprikor med Bechamelsås och ost. Men blir kanske en kär återträff med Robins föräldrar i Oskarström istället, så mysigt så :)

 

Hopp hopp jag är hungrig, maten väntar. Ciaoo!!


Pussss

 

 
Gjorde en omgång till med grahamsfrallor igår, och här
är en bild på hur mina blev. Den förra var från där jag hittade receptet! Mmmm,
mumma på dom!!

inspiration!

Inspo, inspo, inspo säger jag bara!

Älskar kombinationen av modernt, lantligt, vintage och traditionell stil. Aaaah längtar så satans mycket till huset börjar bli redo för lite inredning. :D

Tills vidare, spara spara och spara!

 


feel no pain

Hej!

Blir inte mycket mer till inlägg än vad jag gör på dagarna numera, lite tråkigt kanske men det är frivilligt att läsa och jag gör det för min egna skull :)
Precis tryckt i mig lite kyckling med ris och vitvinssås till lunch, muuums!

 

Har sån sjuk träningsvärk sedan passet igår. Mina stackars armar fick jobba som aldrig förr och idag är jag knappt rörlig, men det är en viss go känsla med det också får man väll erkänna ;)

Idag står det Afro på schemat, bara till att ladda kroppen och se pigg ut för fy satan vad konditionskrävande det är! Hela kroppen får jobba och jag kan knappt andas efteråt.

 

Tycker det är väldigt skönt att jag fått in det som en liten rutin att träna ca 2 gånger i veckan, det får mig att hålla motivationen uppe och jag har något att se fram emot. Istället för som jag gjorde för några månader sedan att gå till gymmet varje dag, usch det passade mig inte alls. Tröttnade väldigt fort och tillslut gick jag inte ens dit.

 

Så ca 2 pass i veckan, och regelbundna promenader/löprundor tycker jag är helt suveränt (Y)

 

 

 


Grahams frallor! :)

Hej på er!
Tänkte bara börja med att säga att jag bakade ett par så sjukt goda frallor igår! Använde mig utav ett recept jag tidigare använt, men då i ugnsform. Nu testade jag göra frallor utav de istället och de blev mumma! Gillar när brödet är lite hårdare och segare att tugga, dvs fullkorn rakt igenom :)  Lite grahamsmjöl, kesella, bakpulver, brödkrydda, havregryn och linfrön och tadaaa så har du världens godaste frallor :D Kan skriva upp fullständigt recept lite senare, nu har jag inte tid till det.

Men nog talat om mina underbara frallor, idag står det träning på schemat! Body compat ska jag testa

på. Inte förrän lite senare ikväll, så tar en sväng till Josefin först när jag slutar. Annars, naaada :)

 


my weekend!!

 

Hej där! Tänkte bara slinka in med ett litet snabbt inlägg och berätta hur min helg varit. För den blev ju allt annat än planerat i alla fall! Även försökt mobilblogga, men skitappen fungerar givetvis(!) inte, så det blir enklare ifrån datorn! :) Har tagit lite bilder, så slänger upp dom tänkte jag!

 

I Fredags blev det bio med älsklingen! Ganster squad eller något hette filmen och var jättebra! Blev givetvis massa godis och gott till det :)!

 
Josse hängde med oss hem på fredagskvällen, och vi spenderade därefter hela lördagen hemma, och städade och röjde. Och blev beordrade att baka lite bakverk till de övriga ambitiösa arbetarna. Vi började med en sockerkaka, men totalmisslyckades. hahaha!

 

Därefter gjorde vi ett nytt försök, med en kladdkaka istället! Och den blev betydligt bättre! (Y)

 
På Kvällen blev det käk på Wild West med lite folk, fläskfilé med dollarchips blev det för mig, mums! :)
 
 
Och avslutningsvis en liten bild på mig och Josefin! Ser ju visserligen ut som att jag inte har varken nacke eller hals över huvudtaget, men det var den enda alternativa bilden på oss två
:)
Efter middagen begav vi oss ut mot stan för en impulsiv kväll på krogen, OJ om vi dansade haha, hade galet roligt! :)
fiiiiiiina Josefin!!!! <3

Freeeedag!!

 
fredag var det då ja, så fruktansvärt skönt faktiskt :) Ska snart hem och ta mig en liten springrunda, och därefter en riktig myskväll med pojken min. blir en lugn helg, ska pyssla här hemma med lite diverse till husbygget, och en runda till wild west imorgon kväll. Annars helt lugnt, så skönt!
 
 
 

RSS 2.0