Nyttigare tacopaj på mandelmjöl och fiberhusk! :)

Igår blev jag sugen på att tillaga en tacopaj, och den blev hur god som helst! En lite nyttigare variant körde jag, där jag ersatt vissa ingredienser med mandelmjöl, fiberhusk och kesella istället.
Blev jätteglad över resultatet för den var verkligen skitgod! ;)

Tänkte dela med mig av receptet och hur jag tillagade den, så här kommer det:) :





Sätt ugnen på 200 grader.

Använde mig utav 500 g nötfärs, 1 paket tacokrydda(kunde enkelt tagit 2 paket istället). Tillagas utan konstigheter, tillsätter också 1 burk med majs i köttfärsen när den brynts färdigt.

Pajskal

4dl mandelmjöl
50 g smör
1 msk fiberhusk
1 ägg
1 dl kesella

Skär smöret i små tärningar. Häll mandelmjöl, fiberhusk och salt i en bunke. Lägg ner smörtärningarna och knäck i ägget och häll i kesellan.

Blanda samman degen en minut med visp/händerna tills smöret har arbetats in. Bred ut smeten med hjälp av en slickepott(eller händerna) i en smord pajform(rund).

Ställ in i formen i kylen att stelna i ca 10-30 minuter, så sjunker den inte ihop under gräddningen. (Tillaga köttfärsen sålänge.)

Förgrädda därefter skalet i 5 min på 200°.

Stanning:
2-3 ägg
2 dl mjölk
1 dl ost
1/2 dl kesella

Vispas ihop.

Bred ut tacoköttfärsen över det förgräddade pajskalet, bred ut jämt över formen.

Häll stanningen över hela formen och köttfärsen.
Avsluta med skivade tomater och ost som ett täcke över hela pajen. In i ugnen på 175 grader. Ca 40 minuter.

Klart!

:)

(fick ta en bild från Google, men precis såhär såg den ut innan gräddning)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0